7 °C, Budapest
7 °C
Budapest
Holnap
18°
Holnapután
17°
Szerda
12°
2024.03.03. , Kornélia
filter.hu filter.hu

Japán minőségi csapágy akár hét méter átmérővel? Igen!

Létezik egy minőségi csapágygyártó Japánban, mely két cég fúziójából jött létre. Nagy népszerűségnek örvendenek a termékeik, mert magas minőséget képviselnek. Nem lenne egyszerű náluk jobb ár-érték arányú termékeket előállító gyártók mondani. Melyik cégről is van szó? Lássuk!

Minőségi csapágy a Koyotól, egyenesen Japánból

A JTEKT Corporation saját márkája a Koyo, mely egyenesen Japánból érkezik. A cég megalapítása egy fúziónak köszönhető, amikor is 2006-ban a Koyo Seiko Co. egyesült a Toyoda Machine Works vállalattal. A Koyo márka és az általuk gyártott csapágy világszerte ismert és szeretett. Köszönhetően a kiváló gyártási minőségnek, a széles termékpalettának és a verhetetlen ár-érték aránynak.

Az összesen 18 gyártóüzemük lehetőséget ad arra, hogy kicsi és nagy méretekben is gondolkozhassanak. Ennek megfelelően a legkisebb csapágyuk átmérője mindössze 1 milliméter, a legnagyobbé pedig 7 méter.

A legmodernebb innovációkkal, melyeket alkalmaznak a gyártás során, akár hibrid kerámiacsapágyakat is elő tudnak állítani. De saját fejlesztéseik is vannak, speciális környezetekhez, így abszolút piacképes termékeik vannak, mellyel kiszolgálják a legmodernebb iparágakat is.

Koyo gyárak

Mint említettük, 18 db gyártóüzemmel rendelkezik a JTEKT Corporation. A vállalatnak 6 különböző országban vannak központjai a világon. Nemcsak berendezésgyártóknak, de végfelhasználók számára is gyártanak.

Gyártanak a mezőgazdaságnak, az autóipari szereplőknek, az építőiparnak, a nehéziparnak is. Természetesen minden nemzetközi tanúsítvánnyal rendelkeznek. Így a világ minden táját ellátják termékeikkel. Ezek pedig megtalálhatóak sebességváltókban, reduktorokban, elektromos motorokban és egyéb gépekben is. 

A gyártó fő fókusza a magas minőség és a technológiai újdonságok mellett a környezetvédelmen van. Ennek megfelelően olyan csapágyakat gyártanak, melyek minimális energiaveszteséggel működnek, alig éri őket súrlódás. Ezzel sokkal hosszabb élettartamot tudnak elérni. Valamint így a környezeti terhelése is sokkal alacsonyabb ezeknek a termékeknek. Emellett a gyártás során is alkalmaznak olyan technológiát, ami hozzájárul a környezetvédelemhez, ez pedig a szélenergia hasznosítása, mely energiaforrásként jelentkezik számukra.

Gyártott csapágytípusok

Ahogy már írtuk is, apró és óriási csapágyak is kikerülnek az üzemeikből. De típusban is nagyon széles náluk a választék.

A gördülőcsapágyak közül például a nagyon kedvelt mélyhornyút is ők gyártják. Ezek egyidőben támogatják a sugárirányú és egy meghatározott fokú axiális terhelést is. Vannak porvédő típusúak is, melyek előkenettek, így egyszerűbbé teszik az alkalmazások tömítési struktúráját.

Az extra és miniatűr típusoknál vannak nyílt és széleskörűen alkalmazott is. Árnyékolt és zárt, kétsoros golyócsapágyak is megtalálhatóak a kínálatukban. Ez utóbbiak kiváló teherbírással rendelkeznek. És ez csak pár típus abból a rengetegből. Érdemes megnézni a teljes kínálatukat!