15 °C, Budapest
15 °C
Budapest
Holnap
14°
Holnapután
18°
Kedd
16°
2024.03.02. szombat, Lujza
filter.hu filter.hu

Népszerű külföldi munkák: az 5 legkeresettebb külföldi meló

Ma már nem csak diákként, de felnőttként is egyre többen gondolkoznak el azon, hogy külföldön vállaljanak munkát. Azok, akik felsőfokú végzettséggel rendelkeznek, előnyben vannak ezen a téren, azonban több olyan munka is létezik, amihez elegendő az angol nyelvtudás és egy kis tapasztalat az adott munkakörben. Lássuk, melyek a legnépszerűbb, legkeresettebb munkakörök külföldön, amikhez nem szükséges magas fokú képesítés!

Csomagösszekészítő, raktári dolgozó

komissiózás az egyik legnépszerűbb munkakör, ha valaki frissen külföldre költözve keres állást. Az áruösszekészítés során több feladatot is el kell látni, nem csak a megrendelt termékek előkészítését. Éppen ezért a legtöbb raktári munkához legalább az angol nyelvismeret szükséges, hogy megérthesd, pontosan milyen feladatokat kell ellátnod. A Covebonál jó angol nyelvtudással hosszú folyamatok nélkül, akár azonnal megkezdheted komissiózó munkádat Hollandiában.

Építőipari segédmunkás

Az építőiparban mindig lesz hely újabb munkavállalók számára, bármelyik országról is legyen szó. A biztonságos munkavégzés érdekében a legtöbb helyen ide sem árt egy kis nyelvtudás. Az ilyen típusú munkák azonban a legtöbbször hosszas és kemény fizikai munkák, így azoknak érdemes vállalnia, akik ehhez hozzá vannak szokva és rendelkeznek építőipari munkatapasztalattal.

Konyhai kisegítő

Habár jó, ha kollégáiddal könnyedén tudsz kommunikálni mutogatás helyett, ehhez a munkakörhöz sok esetben még nyelvtudás sem szükséges. A konyhai kisegítőmunka általában zöldségek előkészítését, feldarabolását, mosogatást és takarítást jelent. Attól, hogy különösebb képesítés nélkül is elvégezhető még nem vesznek fel bárkit. Mivel csapatban kell dolgoznod, fontos, hogy jó személyiséggel rendelkező, csapatjátékos légy, aki maxon pörög, ha kell. Annak pedig, hogy elvárják-e a nyelvtudást, érdemes előzetesen utánajárni.

Gyártósori munkás

A konyhai kisegítő mellett talán ez a másik olyan munkakör, ahová a legtöbb helyen nem szükséges nyelvtudás sem, végzettség meg végképp. A kitartás viszont annál inkább. Sok helyen variálják a munkaállomásokat, hogy a dolgozók ne unjanak rá nagyon hamar, de ez a típusú munka akkor is igen monotonnak számít

Takarító

A takarításhoz szintén nem feltétlen szükséges nyelveket beszélni vagy bármilyen végzettséggel rendelkezni. Ez az a munkatípus, amit kétféleképpen is végezhetsz. Amennyiben egy cég alkalmazottjaként takarítasz, az kirendel megbízóihoz nagyobb épületek takarítására. Végezheted azonban magánszemélyek részére is, így lakásokat, családi házakat kell rendben tartanod, takarítanod. Az utóbbit kicsit nehezebb összehozni, hiszen igencsak bizalom alapú munkáról van szó, azonban, ha mégis sikerül, tartogathat lehetőségeket. Például új kapcsolatokra tehetsz szert a család tagjainak személyében.