20 °C, Budapest
20 °C
Budapest
Holnap
13°
Holnapután
17°
Szombat
19°
2024.04.24. szerda, György
filter.hu filter.hu

A japán Kurama-hegy és a reiki kapcsolata

Akik hallottak már a Kurama-hegyről Japánban, a legtöbben a reikivel hozzák összefüggésbe, pedig a történeti és szellemi áttekintést követően rájöhetünk, hogy ennek a helynek már önmagában véve hatalmas energetikája van, mely több évszázados múltra tekint vissza.

A reiki Kurama-hegyi kötődése

A reiki sokak által ismert ősatyja Mikai Usui mester, aki az 1920-as években kidolgozta egységes tanulmánnyá a rendszerét, a korabeli krónikák szerint ennél a hegynél böjtölt 21 napig, melyet követően észlelte magán a gyógyító képességet, melyet azóta ezrek adnak tovább.

Fontos, hogy a reiki hiteles és nagytudású mesterektől, tanároktól kerüljön továbbadásra. Erre van lehetőség a jikidenreiki.hu tanfolyamán is, mely során a személyes találkozások alkalmával rendkívüli változásokat fogsz megtapasztalni mind fizikai, mind szellemi rétegeidben.

Visszatérve a reiki és a Kurama-hegy kapcsolatára, a hely olyan szellemi energiával töltetett, hogy nem hiába vonzotta magához Usui mestert is. Ezen a szent helyen, mely japánul Kurama-yama néven hangzik, Usui mester 1922-ben a böjtölését követően elérte a megvilágosodottság semmihez sem fogható állapotát, és olyan szellemi és egyaránt gyógyító energia ébredt fel benne, amely elvezette őt a teljes reiki rendszer kidolgozásáig, amely a mai napig él, és tanítványok százait mozgatja tovább.

A Kurama-hegy története

A hely maga páratlan szépségű, lélegzetelállító látványvilágú, nem hiába. Több évszázados korú cédrus és japánciprus fák alkotják, egy kiálló gyökérzet rendszerrel. Japánban a feng-shui nagy népszerűségnek örvend már jó ideje, és mikor megválasztották Japán régi fővárosát, Kyoto-t a 8. század végén, akkor észrevették, hogy a Kurama-hegy védi meg az északról érkező negatív energiák ellen, ez is szerepet játszott a hely kiválasztásában.

A Kurama-hegy misztikus védelmező erejét sokkal ősibbnek vélik a kutatók, mint magának Kyoto-nak a kialakulását. A hely különleges vonzerejét a hegy magas energetikája mellett a környezetében épült szent templomok és a hosszú orrú, szárnyas démonok, a tenguk nyújtják.

A tengukat a legendák szerint kerülték az emberek, és gonoszként jelentek meg a meséikben, amelyet aztán szájról szájra tovább adtak nemzedékeken át. Mivel úgy tartották, hogy a tenguk veszélyesek az emberekre, ezért nem mertek a Kurama-hegy közelébe kerülni. Másrészt pedig úgy tartották, hogy a tenguk bizonyos embereket kiválasztanak, és azt emberfeletti és gyógyító képességekkel ruházzák fel.

A reiki megtapasztalása

Usui mester úgy vette észre, hogy gyógyító energiával töltődött fel, hogy a 21 napos böjt befejeztével véletlenül belerúgott egy cédrusfa kiálló gyökerébe. A lába elkezdett vérezni. Mikor hirtelen odakapta a kezét, a seb elkezdett gyógyulni. Így ébredt tudatára a mester, hogy különleges gyógyító képességgel rendelkezik.

Ez a fajta képesség ugyanakkor mindenkiben benne rejtőzik, csak fel kell ébreszteni. A tudás átadására a tanfolyam a legjobb módszer, melynek során számos gyógyító technika tanítása történik meg.