26 °C, Budapest
26 °C
Budapest
Holnap
25°
Holnapután
27°
Kedd
21°
2022.08.13. szombat, Ipoly
filter.hu filter.hu

Hogyan és mire használják a talpszelemen csavarokat?

Tetőszerkezet építése vagy felújítása során szembe jöhet velünk a talpszelemen csavar, mint beszerzendő kiegészítő. De vajon pontosan mire, és hogyan használják ezeket a csavarokat? Cikkünkben megmutatjuk a legfontosabb tudnivalókat!

Ezt a feladatot látják el

A talpszelemen csavarokkal a tetőszerkezethez szükséges szarufák csatlakozásának stabilitását biztosíthatjuk. Nagyon fontos, hogy a tetőszerkezet építése során minden követ megmozgassunk, magas szakértelemmel és minőségi eszközökkel álljunk neki a projektnek. Ellenkező esetben a szarufák lecsúszhatnak, amelyek tönkretehetik az egész szerkezetet.

Tetőszerkezet építéséhez szerezz be hasznos szegeket, vasanyagokat a Káplár fatelep weboldaláról, és tekintsd meg az egyéb kiegészítő elemeket is!

A talpszelemen a tetőszerkezet falazatán vízszintesen fektetve elhelyezkedő gerenda. A kármi vágás és a talpszelemen csavarok pedig abban segítenek, hogy a szarufákat ferdén, maximális hatékonysággal rögzíthessük. A kármi vágást úgy kell elképzelni, mint egy, a szarufába vágott háromszög, ami fontos szerepet tölt be a fa szelemenre való rögzítésében. A csavarok segítségével stabil, tartós, és masszív tetőszerkezetet kaphatunk végeredményként.

Különböző szelementípusok

Három különböző szelementípussal találkozhatunk, melyeket a tetőszerkezetben lévő elhelyezkedésük határoz meg. A talpszelemen a fedélszék alsó két élében kap helyet, és legfontosabb feladata az, hogy minél pontosabban kapcsolja össze a tetőzetet a vasbeton koszorúhoz.

Annak érdekében, hogy a középszelemenen lévő szarufák minél stabilabb alátámasztást kapjanak, a székszelemen a felelős. A taréjszelemen pedig a tető egyenes gerincének kialakítását látja el, és a tetőszerkezet felső élén helyezkedik el.

Érdemes arra törekedni, hogy a segédeszközök és rögzítőelemek, valamint a magas szakértelem mellett kifogástalan minőségű faanyagokat is használjunk. A maximális stabilitás és a tartósság csak ezen tényezők együttállásával valósulhat meg.

További praktikus vasanyagok rögzítéshez

Oszlopok rögzítéséhez elengedhetetlen a jó tartás érdekében egy kiváló minőségű gerendatalp beszerzése, mely nyílásaiba rögzíthetjük a stabilitásért felelős csavarokat és szegeket. Találkozhatunk még szeglemezekkel is a rögzítési munkálatok során, melyeket többféleképpen is felhasználhatunk. Gyakori, hogy sarokösszekötőként alkalmazzák őket, ugyanis nagyszerűen rögzítenek két, merőleges találkozás mentén lévő elemet egymáshoz.

Ha nagyobb elemeket szeretnénk egymáshoz kapcsolni, érdemes segítségül hívni a horganyzott menetes szárakat. Ezek a különleges csavarok anya nélkül szerezhetőek be, könnyen darabolhatóak, ezért jól lehet velük dolgozni.

Látogass el a Káplár fatelep weboldalára, és szerezz be kiváló minőségű tetőfedő anyagokat, és a rögzítéshez szükséges eszközöket, kiegészítőket is!

Trendek
Tippek, trükkök
Trendek
Tippek, trükkök
Trendek
Tippek, trükkök
Trendek
Tippek, trükkök
További anyagok