26 °C, Budapest
26 °C
Budapest
Holnap
25°
Holnapután
27°
Kedd
21°
2022.08.13. szombat, Ipoly
filter.hu filter.hu

A keramzit betonos építési technológia hazánkban is egyre népszerűbb

A keramzit beton, akárcsak a többi típusú könnyűbeton, egyre nagyobb népszerűségnek örvend szerte a világon, így hazánkban is, köszönhetően előnyös tulajdonságainak, könnyű és előnyös alkalmazhatóságának.

A könnyűbetonok terhelhetőség szempontjából megfelelnek a hagyományos betonnak, azonban annál lényegesen könnyebbek, továbbá sokkal jobb fizikai tulajdonságokkal rendelkeznek. A nagypaneles technológia révén pedig könnyű és gyors építést tesznek lehetővé, családi házak és középületek építésére is kiválóan alkalmasak. Ismerje meg a jellemzőit, éljen a technológia nyújtotta előnyökkel!

A keramzit beton jellemzői

A keramzit beton alapját a liaporral kevert cement adja, amely speciális agyagból készül, tulajdonságai hasonlóak a homokhoz. A Prelement által forgalmazott könnyűbeton falpanelek is keramzit gyöngyöt tartalmazó anyagból készülnek. 

A liapor vagy más néven keramzit/duzzasztott agyagkavics külső klinker héjazata és belső porózus szerkezete nagy szilárdságú, de kis tömegű anyagot eredményez, amely előnyös tulajdonságainak köszönhetően rendkívül jó építőanyag. 

A keramzit beton ellenáll a nedvességnek, savaknak, rothadó folyamatoknak, élő kártevőknek, továbbá penész- és gombaálló. Fagyálló, nem éghető, tartós, jó páraáteresztő, jó akusztikai képességekkel rendelkezik. Ezen tulajdonságai miatt hasznosítják könnyűbeton előállításához. 

Könnyűbeton falpanel technológia

A dán szabadalommal védett, az 1970-es évek óta ismert és alkalmazott duzzasztott agyagszemcse-adalékos könnyűbeton előregyártott falpanel technológia betonacél vasalást alkalmaz, akár a monolit vasbeton falazatok. A keramzit azonban a normál vasbeton falazatokhoz képest könnyebb, emberközelibb anyagot eredményez. 

Az előregyártott technológia nagy előnye még, hogy az építés helyszínén kisebb környezeti terhelést jelent: nem keletkezik építési hulladék, az összeszerelés gyors, csak néhány napot vesz igénybe, és az építés a helyszínen gyakorlatilag már csak szerelési munkára redukálódik. 

Természetes, gyors, biztos

A technológia lehetővé tesz egyedi gyártmánytervezést is, vagyis az Ön által megálmodott családi ház építését. Amennyiben költséghatékonyabb megoldást szeretne, típustervek közül válogathat. 

A technológia nagyon rugalmas, a modulok bárminemű korlátozása nélkül lehetővé teszi a legbonyolultabb építészeti megoldások, ívek, ferdülések valamint a nem tipikus formájú nyílások, domború és lekerekített elemek könnyű formálását is.

Nagy előnye, hogy rendkívül gyors kivitelezést tesz lehetővé, egy átlagos méretű családi ház félkész állapotú kivitelezése akár 1 hét alatt is teljesíthető.

A falelemek tartalmazzák az összes, szakipari igény szerint kialakított faláttörést és hornyolást, elektromos gégecsövezést, az árnyékolás technológia fogadását és a kapcsolók, konnektorok helyének kialakítását. A nyers falelemek felülete sík, így a belső felület nem igényel vakolást, csak finom glettelést, ami meggyorsítja, leegyszerűsíti a festési munkálatokat is.

Trendek
Tippek, trükkök
Trendek
Tippek, trükkök
Trendek
Tippek, trükkök
Trendek
Tippek, trükkök
További anyagok