8 °C, Budapest
8 °C
Budapest
Holnap
18°
Holnapután
17°
Szerda
12°
2024.03.03. , Kornélia
filter.hu filter.hu

Támogatnál vagy vásárolnál? Tedd meg mindkettőt egyszerre!

Lehet egyszerre shoppingolni és egy jó ügyet támogatni? Miért is ne? A tengerentúlon és Európa nyugati felén már elfogadott üzleti modell a közösségi finanszírozás. Az alapja, hogy a közösség erejét hívja segítségül hiánypótló termékek és szolgáltatások piacra lépéséhez, valamint non-profit ügyek támogatásához.

A két legismertebb nemzetközi crowdfunding oldal, az Indiegogo és a Kickstarter nem érhető el sem a vállalkozók, sem a támogatók részére idehaza. Azonban májusban indult el a magyar közösségi finanszírozással és tőkegyűjtéssel foglalkozó felület, ahol úgy tudsz vásárolni, hogy közben támogatsz egy vállalkozást. 

Amikor a vevő irányítja a piacot

A hazai közösségi finanszírozással foglalkozó platform, Brancs – A közösségi piactér néven lehetőséget teremt innovatív termékek piacra juttatására. Az üzleti modell lényege, hogy olyan vállalkozók számára biztosít megjelenést, akik tőkehiány miatt projektötletüket nem tudják megvalósítani. 

A Brancs természetesen megszűri a jelentkezőket, és csak az életképes ötletek juthatnak a felhasználók elé. Az érdeklődők a Közösség honlapján, a Kampányok menüpontban böngészhetnek a termék- és szolgáltatási ajánlatok közt. A platform nemcsak a vállalkozások számára nyújt lehetőséget a sikerre, de a felhasználóknak is alkalmat ad arra, hogy eldöntsék, milyen terméket látnak szívesen a piacon. 

Hogyan támogathatod a magyar vállalkozásokat? 

A Brancs oldalán nézz körül a futó kampányok között. Több kategóriába sorolja őket a felület, de összesítve is láthatod valamennyit. Mindegyikhez tartozik részletes leírás magyarázattal, a vállalkozás bemutatkozásával és a tervezett menetrenddel. 

Ha találtál olyan kampányt, amiben látsz fantáziát vagy felkeltette az érdeklődésedet, akkor vedd meg a jövőbeli terméket vagy szolgáltatást. Arra készülj fel, hogy ezek a termékek csak később, esetleg hónapok múlva készülnek és jutnak el hozzád. A vállalkozók 21-40 napot kapnak arra, hogy tőkét gyűjtsenek, és ha a kampány sikerrel zárul, akkor kezdődhet a megvalósítás. A Brancs több részletben utalja az összeget a vállalkozónak, aki tájékoztatni fog a gyártásról, szállításról és a termék érkezéséről. 

Abban az esetben, ha a gyűjtés nem járt sikerrel, az általad befizetett összeget visszautalják neked. Ha úgy döntesz, hogy egy másik kampányt vagy egy jó ügyet támogatsz, arra is van lehetőséged, hogy így rendelkezz. 

Miért légy a Brancs Közösség támogató tagja?

Most lehetőséged nyílik olyan terméket, szolgáltatást is piacra segíteni, ami egy helyi közösségnek nélkülözhetetlen, de széles körben nincs rá igény. Támogatásoddal elkezdődhet egy magyar termék gyártása, ami helyébe léphet egy külföldinek. Tehetsz azért is, hogy életben maradjon egy jótékony ügyért dolgozó civil szervezet. 

A Brancs tagjaként hozzájárulhatsz a közösségi szerepvállaláshoz, a magyar vállalkozások és piac fejlődéséhez és innovációjához is.

Hazai cikkek
Külföldi érdekességek
Hazai cikkek
Külföldi érdekességek
Hazai cikkek
Külföldi érdekességek
Hazai cikkek
Külföldi érdekességek
További anyagok