14 °C, Budapest
14 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Vasárnap
10°
2024.02.22. csütörtök, Gerzson
filter.hu filter.hu

Amit a színes lakksprayk használatáról tudnod kell

A kültéri elemek lefestésekor számolnod kell az időjárás és egyéb környezeti tényezők negatív hatásaival. Ha ugyanis figyelmen kívül hagyod őket, akkor a szerkezetek meggyengülhetnek, kophatnak vagy veszíthetnek a fényükből. És ez csak néhány a sok negatív hatás közül, ami érheti őket.

Szerencsére van megoldás a problémára, méghozzá a lakksprayk formájában. Ezek használatával ugyanis meg tudod óvni a kültéri szerkezeteket, tárgyakat az amortizációtól. Ez azt jelenti, hogy sokáig épek, szépek és használhatók maradnak. 

Ezt a cikkünket azért készítettük, hogy kicsit jobban is meg tudj ismerkedni a lakksprayk használatával. Először is beszélni fogunk arról, hogy mik is ezek a termékek, és azt is elmondjuk, hogy hogyan tudod használni őket. Ha pedig meg is vásárolnád őket, akkor figyelmedbe ajánljuk a Bíborfesték Üzletház színes lakkspray kínálatát

Mi az a színes lakkspray?

A színes lakkspray tulajdonképpen nem más, mint egy speciális festék, amivel megóvhatjuk a kültéri felületeket a külső hatásoktól. Kint ugyanis a különböző szerkezeteket, tárgyakat folyamatosan éri a napfény, illetve azon keresztül az UV sugárzás. Ezek mellett pedig a hőmérséklet ingadozásnak, a fagynak, a csapadéknak és a magas páratartalomnak is ki vannak téve. 

Mivel a lakk hatására egy erős, sima bevonatot képzünk a felületen, ezért az ütésállóvá válik és így kevésbé lesz sérülékeny. Sőt, a tisztítása is sokkal egyszerűbb.

Mint, ahogy a nevükben is benne van spray kiszerelésben kaphatók, ami azt jelenti, hogy nagyon egyszerűen használhatók. Csak a felület elé kell tartani őket, majd pedig azzal merőlegesen ráfújni a festéket. Se ecsetre, se hengerre, se semmilyen más eszközre nincs szükségünk. 

Hogyan lehet használni?

Első körben alaposan meg kell tisztítani a felületet. Ez magában foglalja a portalanítást, a zsírtalanítást, illetve az egyéb szennyeződések eltávolítását is. Ha fém tárgyról van szó, akkor előfordulhat, hogy rozsdás. Ez esetben azt is precízen el kell távolítani róla. 

Használat előtt a lakkot mindig fel kell rázni, majd pedig függőlegesen tartva nagyjából 25-30 cm távolságból rá kell fújni a felületre. Ha vastagabb bevonatot szeretnél képezni, akkor inkább többször fújd át vékonyabban. 

Figyelj oda a hőmérsékletre!

A lakksprayk tipikusan olyan festékek, amik érzékenyen reagálnak az alacsony hőmérsékletre. Csak akkor tudsz szép végeredményt elérni velük, ha 15 Celsius fok felett használod őket. Ha mégis ennél hidegebb időben akarsz dolgozni velük, akkor hagyd, hogy szobahőmérsékleten felmelegedjenek nagyjából 20-25 Celsius fokra. 

A színes lakksprayk tehát sok esetben remek szolgálatot tesznek, amikor az a cél, hogy megóvjuk a szerkezeteket a külső hatásoktól. A használatuk nagyon egyszerű, csak néhány dologra kell odafigyelni ahhoz, hogy tökéletes végeredményt kapjunk. Különösen a hőmérsékletre kell ügyelni, ezeket a termékeket ugyanis nem mindig lehet eredményesen használni.

Ruha, smink, frizura
Otthoni praktikák
Ruha, smink, frizura
Otthoni praktikák
Ruha, smink, frizura
Otthoni praktikák
Ruha, smink, frizura
Otthoni praktikák
További anyagok