28 °C, Budapest
28 °C
Budapest
Holnap
24°
Holnapután
23°
Szerda
25°
2023.06.04. , Bulcsú
filter.hu filter.hu

Hogyan használjuk fogyáshoz a kávét?

A kávé a világ egyik legnépszerűbb itala. Egyrészt mérsékelt fogyasztása kifejezetten egészséges, másrészt a fanyar ízű fekete ital tele van olyan antioxidánssal, amely jótékonyan hat a szervezetünkre. Viszont azt kevesen tudják, hogy a fogyásban is kiváló és hathatós segítség lehet.

A kávé, mint az egyik legjobb anyagcsere fokozó

A kávéban található koffein számtalan zsírégető, és anyagcsere fokozó egyik alapvető összetevője. A koffein nem csak a vérnyomást emeli meg, hanem a pulzusszámot is, ami által a zsírbontás gyorsabban végbemegy. Hogyan tehetjük hatékonnyá diéta alatt ezt a remek tulajdonságát? A legjobb, ha minimális tejjel isszuk ilyenkor a kávénkat, ugyanis a koffein felszívódását lassítja a tej. Kávéból sem mindegy milyet választunk. Az erősebb, savasabb kávék sokkal hatékonyabban segítik az anyagcserét. Pontosan ezért érdemesebb erősebb kotyogós kávéfőző által készített kávét inni hozzá. Aki viszont nem bírja a kávét ilyen módon, annak van más lehetőség is a megfelelő bevitelre. A török kávé selymesebb savasságú, de ugyanúgy erős italt ad, valamint a zöld tea szintén remek anyagcsere gyorsító lehet. Egy dologra azonban figyeljünk oda: a szervezet képes hozzászokni a koffeinhez, ezért egy idő után már nem működik a varázslat. Ilyenkor érdemes szünetet tartani, visszább venni a koffeint majd néhány hét múlva újra emelni. Fontos! Ne lépjük túl a napi maximum fogyasztható koffein mennyiségét, valamint ha gondunk van a vérnyomásunkkal inkább más módszert válasszunk.

Étvágycsökkentés kávéval

A kávé hatékony étvágycsökkentő is egyben, ezt viszont leginkább tejjel vagy tejszínnel lehet megtapasztalni. Az üresen ivott kávé ugyanis megemeli a gyomorsavat, vagyis inkább csak éhesebbé tesz. Viszont egy finom tejeskávé pont az ellenkezőjét váltja ki. Az étvágycsökkentő hatást nem csak a koffein okozza, hanem a kávéban található természetes savak és aromák is. Ezért a hatás koffeinmentes kávénál is működik. Ha igazán oda akarunk figyelni a diéta alatt, akkor tejszínnel igyuk a kávét. Ez ugyanis kevésbé emeli meg a vércukrot, mint a tej.

Bútorok, konyhagépek
Eszközök, kiegészítők
Bútorok, konyhagépek
Eszközök, kiegészítők
Bútorok, konyhagépek
Eszközök, kiegészítők
Bútorok, konyhagépek
Eszközök, kiegészítők
További anyagok