28 °C, Budapest
28 °C
Budapest
Holnap
24°
Holnapután
23°
Szerda
25°
2023.06.04. , Bulcsú
filter.hu filter.hu

Tippek a reptéri parkoláshoz

Van, hogy a munkahelyünk megkívánja, hogy külföldre repüljünk, de előfordul olyan is, hogy csak a nyaralásunkat töltenénk egy, a hazánktól távol eső helyen. Bárhogyan is legyen, a reptéri parkolás mindig megkerülhetetlen része a folyamatnak.

Foglaljuk le előre a reptéri parkolót!

Egy utazás előtt mindig rengeteg tennivaló van. Azontúl, hogy lefoglaljuk a repülőjegyet és a szállást, jó, ha a reptéri parkolóba is bejelentkezünk. A Reptéri Parkoló Centrum reptéri parkolás szolgáltatás igénybevétele esetén erre online felületen keresztül is lehetőségünk van. Az űrlapon meg kell adnunk, hogy mikor érkeznénk, illetve távoznánk, és a rendszer máris kiszámolja nekünk a díjat. 

Egy repülőjáratot semmiképpen nem ajánlatos lekésni, ezért hogy biztos helyünk legyen a parkolóban, mindenképpen foglaljuk le előre. Senki nem szeret hosszasan keringeni a sorok között, sokkal egyszerűbb, ha bejelentkezés után máris a kijelölt helyre tehetjük a kocsit. Ezzel rengeteg időt és energiát vagyunk képesek megspórolni, a stresszről nem is beszélve. Ki szeretné idegesen indítani a pihenést, vagy éppen feszült állapotban egy tárgyalásra utazni? 

Gondoljunk a transzferre is!

Amennyiben nem közvetlenül a reptér mellett foglalunk parkolót, érdemes gondoskodni a reptéri transzferről is. A legtöbb szolgáltató nem foglalkozik a transzferrel és előfordul, hogy akár egy vagy több kilométeres utat is gyalog kell megtennünk a csomagjainkat cipelve, ami nemcsak jelentős időkiesést jelent, de rendkívül kényelmetlen is. A nyugalmunk és a lábaink megőrzése érdekében válasszunk hát olyan üzemeltetőt, aki biztosít transzferjáratot. Ilyen esetben nincs más dolgunk, mint a csomagjainkat átpakolni a kocsiból a kisbuszba, és máris indulhatunk a reptérre.

Amellet, hogy ez egy kényelmes megoldás, jó esetben nem is kell külön fizetnünk érte. Ha szerencsénk van, akkor a hazautunk is ugyanilyen zökkenőmentes lehet, és egy telefon után a parkoló személyzete máris a reptéren vár minket. 

Amikor hosszúra nyúlik az út

Előfordulhat, hogy több napra, esetleg hétre utazunk el. Ilyenkor jobb egy kamerákkal őrzött reptéri parkolóban hagyni az autót, mint a saját garázsunkban, ahol felügyelet nélkül vár ránk. Mielőtt elindulunk, jó, ha ellenőrizzük a guminyomást és kivesszük az értékeinket a kocsi belsejéből, beleértve a kesztyűtartót is. Érdemes kihúzni az akkumulátort, így a visszaérkezéskor nem érhetnek bennünket kellemetlen meglepetések. A megfelelő előkészületek ellenére is előfordulhat, hogy váratlan probléma adódik. Vannak olyan parkolók, amelyek hirtelen jött egyszerűbb technikai gondokra megoldást tudnak kínálni, rendelkeznek például töltővel, vagy segítséget kapunk a leeresztett gumi felfújásához. 

A nyugodt és gondtalan utazás érdekében érdemes az erre kijelölt parkolóban helyet foglalni, hiszen itt számos éjjellátó kamera rögzíti folyamatosan a terület képét, továbbá a 24 órás portaszolgálat is figyel az otthagyott járművekre.

 

Low budget
Nem low budget
Low budget
Nem low budget
Low budget
Nem low budget
Low budget
Nem low budget
További anyagok