4 °C, Budapest
4 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Kedd
2023.12.02. szombat, Melinda
filter.hu filter.hu

Érj el magasabb biztonságot a többpontos zárak használatával

Az otthon biztonsága mindannyiunk számára elsődleges, amit mindannyian szeretnénk is biztosítani. Hiszen nem kizárólag az értékeink megőrzéséről van szó, hanem a saját kis fészkünk érintetlenségének megtartásáról is.

Bár mindannyian különbözünk abban, hogy melyik részét vesszük nehezebben egy esetleges betörésnek, az az egy biztos, hogy ezt a szituációt mindenki szeretné elkerülni. Ennek egyik fontos lépése a megfelelően biztonságos zár beszerelése.

Milyen zárakat érdemes választani?

A zar-zarbetet.hu többpontos zárjai kimagaslóan megbízhatóak, s ennek fontos részei a hosszú múltra visszatekintő, minőségi termékek, mint amilyen a Maco vállalkozás gyártmányai is. A többpontos zárakat átlagos felhasználóként általában onnan ismerhetjük fel, hogy a kilincset vissza kell nyomni ahhoz, hogy be lehessen zárni a nyílászárót kulcs segítségével. 

Amennyiben cserélni szeretnénk egy meglévő zárat, biztosan nem tévedünk nagyot, ha kitartunk az eredeti márkánál és persze típusnál, hiszen ebben az esetben teljesen biztosak lehetünk abban, hogy tökéletesen egyezni fog az ajtóba szükséges zárszerkezet minden méretét tekintve.

Amennyiben a biztonság kiemelt szempont, érdemes akár eleve olyan bejárati ajtót választanunk, amelyet többpontos zárral szerelnek be. Hiszen nem véletlen, hogy az új ajtók többsége eleve ilyennel rendelkezik. 

Apropó: semmi esetre se feledjük, hogy önmagában a zár semmitől sem óv meg minket, ha nincs mellette minőségi ajtókeret és persze ajtó! Éppen ezért érdemes alaposan megfontolni, hogy hogyan fogunk neki egy felújításnak.

Miért előnyösek a többpontos zárak?

A legfontosabb előnyük, hogy biztonságosabbak, mint a hagyományos szerkezetek, hiszen ezeknél egyszerre több ponton is bezárjuk az nyílászárót. Amikor megemeljük a kilincset, akkor már be is illeszkedtek a helyükre ezek az extra nyelvek, ezért így már a kilincs csak nehezen lenyomható. Ezek az plusz részek többfélék is lehetnek, például hengeres csap, görgő, kampó, esetleg nyelv. 

Akkor is jó választásnak bizonyulnak, ha az ajtó nagyon sokat van használva, ezért egy strapabíró megoldásra van szükség. Ez a zárszerkezet ebből a szempontból is tökéletes. Így ha minden alkalommal zárjuk az ajtót, hogy elkerülhessük a besurranó tolvajokat is, ráadásul több családtag teszi ezt nap mint nap, akkor jó döntés ezt a típusú zárszerkezetet a kosarunkba tenni, aztán persze az ajtóba beszerelni, illetve beszereltetni.

Ha még ez sem elég…

Előfordulhat, hogy akadnak olyan lakástulajdonosok, akik számára nem elégséges ez a zár. A jó hír az, hogy a többpontos zárak nem teszik lehetetlenné azt sem, hogy kiegészítő vagy másodlagos zárak segítségével növeljük otthonunk, s a házban tartózkodó fiatal vagy éppen idős szeretteink biztonságát.

Ne feledjük, mindig inkább előre tegyünk kicsit többet, minthogy utólag bánkódjunk azon, hogy másképp alakulhattak volna a dolgok, ha megtettük volna. A múlton már nem lehet változtatni.