20 °C, Budapest
20 °C
Budapest
Holnap
13°
Holnapután
17°
Szombat
19°
2024.04.24. szerda, György
filter.hu filter.hu

Miért éri meg magyar kézműves terméket vásárolni?

Magyarország telis-tele van kézműves manufaktúrákkal, legyen szó design alkotókról, vagy akár kézműves élelmiszerkészítőkről. Most elsősorban ez utóbbiakról szeretnénk írni néhány szót, pontosabban arról, hogy miért éri meg a magyar kézműves termékek vásárlása. 

 

A kézműves termékek vásárlásának 3 vitathatatlan előnye

1.) Magyar manufaktúrát támogathatsz
Amikor a szupermarket termékei helyett kézműves élelmiszert vásárolsz, jót teszel valakivel: támogatod valaki álmának megvalósulását. A személytelen sorozatgyártásban készített termékek helyett olyan terméket vásárolsz, melynek előállítását igényesen, személyesen felügyelték, ezzel át is kanyarodunk következő pontunkra. 

 

2.) Kézműves termékkel garantált a minőség
Mivel a kézműves élelmiszerek elkészültét minden esetben gondos kezek szavatolják, így biztos lehetsz benne, hogy minőséget vásárolsz. Nem érhetnek kellemetlen meglepetések, nem kell a multik csalafinta összetevőmegfogalmazásaitól tartanod. A kézműves élelmiszerek jellemzően tudatosabb és természetes összetevőket tartalmaznak. Mivel a kisebb manufaktúrák sikere a magas minőség szavatolásán múlik, így nekik kifejezetten érdekük, hogy termékeikben minőségi összetevőket alkalmazzanak, ezzel szemben a nagy gyártók az alacsony ár biztosítása érdekében sokszor alacsony minőségű hozzávalókkal, ízfokozókkal és színezékekkel dolgoznak.

 

3.) Egészségesebb, bio összetevők 
A kézműves finomságok, a szörpök, a lekvárok, a csokoládék legfőbb jellemzője, hogy bio, színezék és ízfokozó mentes összetevőket tartalmaznak. Így a kézműves termékekkel sok esetben egészségesebb alternatívát is választasz a tömegtermékekkel szemben. 

 

4.) Fenntarthatóbb
A sorozatgyártásban készült élelmiszerek, azok csomagolóanyagainak gyártása és hazai importálása hatalmas  környezetszennyezéssel jár. Mire a termékek hozzánk kerülnek, sokszor alig 1-2 hétig fogyaszthatók így nem ritkán ráadásul a szemétben is végzik. Ezzel szemben a kézmáves élelmiszerek a fenntarthatóságot képviselik éppúgy az előállítás módjában, mint a csomagolásban. 

 

5.) Tudatos fogyasztóvá nevelés
A kézműves élelmiszerek vásárlása segít, hogy tudatosabb vásárlóvá válj. Bár ezek az élelmiszerek jellemzően drágábbak, mint szupermarketes társaik, de már csak minőségük miatt is jobban fogod értékelni őket, segíthetnek, hogy tudatosabban vásárolj, leszokva az élelmiszer felesleges felhalmozásától, kevesebb felesleget és szemetet termelve.