4 °C, Budapest
4 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Kedd
2023.12.02. szombat, Melinda
filter.hu filter.hu

Praktikus tippek az etető és a csalizó bojlik kiválasztásához

Ennek a cikknek a középpontjában az etetéshez és csalizáshoz használatos bojlik szerepelnek. Igyekszünk minél több praktikus támpontot biztosítani ahhoz, hogy a bojlik beszerzése, majd pedig a későbbi hasznosítása minél nagyobb tudatosság mellett történhessen.

Első körben mi mindent javasolt figyelembe venni a bojlik keresésekor?

A TackleBait.hu horgász webáruház bojlik elérhető kínálatából szemezgetve és válogatva minden esélyünk megvan ahhoz, hogy megtaláljuk az adott helyszínen leginkább beváló termékeket.

A választás során legjobb abból kiindulni, hogy a meghorgászott vízterületnek mik az alapvető sajátosságai. Sokat számíthat a víz jellege, mélysége, a mederviszonyokkal együtt. Nem mindegy az sem, hogy a víz mennyire tiszta, netán mennyire sötétebb tónusú.

Aztán semmiképp nem javasolt figyelmen kívül hagyni a halak táplálkozási szokásait. Tudjuk meg előre, hogy a horgászathoz kiválasztott tóban jellemzően mekkora testű halak tartózkodnak, és melyek az előnyben részesített táplálékaik.

Az ízek és aromák jelentősége a bojlik keresése kapcsán

Az egyik legfontosabb tényező, ha a bojlik kiválasztásának a kérdéskörét vesszük alapul. Pláne annak fényében, hogy mennyire sokféle variáció érhető el manapság. Emiatt nem is olyan egyszerű eldönteni, hogy milyen jellegű bojlikra szeretnénk alapozni a stratégiánkat.

Kiindulhatunk akár a hallisztes alapú megközelítésből is, de választhatunk bojlikat másfajta bázissal is. Ami az ízeket és aromákat illeti, az édesebb gyümölcsös változatok mellett a büdösebb, már-már elviselhetetlen szagú verziók is elképesztően fogósak lehetnek néha.

Minden azon múlik tehát, hogy a beszerezhető bojlik között válogatva mennyire sikerül eltalálnunk a halak ízlését. Nem árt természetesen az sem, ha méret szempontjából is sikerül a halak táplálkozási szokásaihoz mérten választani.

Milyen megoldásokkal fokozható az etető és csalizó bojlik hatékonysága?

Ma már ebből a szempontból is sokféle variációs lehetőségünk akad. Nem nehéz tehát megoldást találni arra, hogy különféle attraktorok segítségével fokozzuk a felhasznált bojlik csalogató hatását.

Az egyik lehetséges megoldás, ha már az etetéshez használatos bojlikat is alaposan nyakon öntjük a folyékony állagú csalogató szerekkel. Sőt, ezt tovább fokozhatjuk akár pellet, akár tigrismogyoró vagy szemes takarmány hozzáadásával.

Az attraktorok segítségével történő “dipelés” a csaliként használatos bojlik esetében is működhet. Pláne olyankor érdemes ilyesmivel próbálkozni, amikor a halak nincsenek éppenséggel a legjobb kapókedvükben.

Maga a bojli felkínálása is tovább variálható természetesen. Vagy a végszerelék módosításával, vagy a felkínált csalik kikönnyítésével, illetve lebegtetésével. Addig érdemes próbálkozni és változtatni, amíg sikeresen rá nem találunk a nyerő variációra.

Technikák/ hírek
Programok
Technikák/ hírek
Programok
Technikák/ hírek
Programok
Technikák/ hírek
Programok
További anyagok