6 °C, Budapest
6 °C
Budapest
Holnap
15°
Holnapután
15°
Csütörtök
10°
2024.04.22. hétfõ, Csilla
filter.hu filter.hu

Jó tanácsok selfie-készítőknek!

Nem is gondolnánk, de már közel 20 éve annak, hogy megjelent az első selfie a világhálón. A népszerű képkészítési módszer rohamosan elterjedt, s az átlagemberek is szívesen osztják meg a maguk készítette önarcképüket a neten.

Jó, ha ismerünk pár trükköt, amivel jobb minőségű lesz a fotónk.

A selfie jelentése

Kezdjük az alapoknál! Aki még nem hallott volna arról, mit jelent a selfie, most figyeljen! Ez egy angol szó, mely ma már az egész világon elterjedt. Jelentése: önarckép, melyet magunkról készítünk azzal a céllal, hogy feltöltsük a közösségi médiára. A magyar nyelvben is hamar meghonosodott, írásmódja: szelfi.

Sokak nagyon élvezik, hogy szelfizhetnek, főleg a fiatalok körében népszerű a selfie-k gyártása. Ahhoz azonban, hogy jó minőségű fotót rakjunk fel magunkról a netre, sokszor kiegészítő eszközökre is szükségünk lehet. Ilyen például a selfie-bot, vagy a selfie-állvány, sőt létezik ma már selfie-keret is!

Ezek mind beszerezhetők az Ajándéktárgyközpont mobiltartozékai közül, ahol számos más, ötletes tárgyat is találunk, többségük remek promóciós eszköz is lehet.

Ha van olyan ismerősünk tehát, aki szívesen fényképez, meglephetjük őt eme kiegészítőkkel.

Mitől lesz jó a szelfink?

A selfie készítésének külön tudománya van ma már, legalábbis a profiktól sok trükköt elleshetünk. Íme, néhány alapvető szabály:

  • Mindig természetes fényben fotózkodjunk, a napkelte és a napnyugta körüli időpontok a legmegfelelőbbek, mikor nem tűz erősen a nap.
  • Nappal szemben ne készítsünk magunkról képet, mert hunyorogni fogunk, és ez nem mutat jól!
  • Az sem jó, ha árnyék vetül az arcunkra, mert így táskásnak fog tűnni a szemünk. Persze viselhetünk napszemüveget is, ilyen képet is sokan posztolnak.
  • Fedezzük fel, melyik az előnyösebb oldalunk, és kissé fordítsuk el a fejünket abba az irányba, de szemünk nézzen a kamerába!
  • Az állunkat kissé hajtsuk le, de a telefont tartó kezünket emeljük fel: az arcunkkal egy magasságban legyen a készülék! Egyszerűbb a dolgunk, ha selfie-botot használunk.
  • Mindig több képet készítsünk, nem baj, ha nem lesz mindegyik tökéletes. A legjobbak kerülnek fel úgyis a történetünkbe, oldalunkra.

Miért jó szelfizni?

A selfie-készítés sokak számára hobbi, élvezik, hogy minél több jó képet készíthetnek magukról. Az ilyen emberek figyelnek önmagukra: mindig tökéletes frizurát és sminket készítenek a fényképezkedéshez. Megfelelően választják ki a hátteret is. 

Egy-egy szép táj, különleges alkalom, a barátokkal töltött idő mind lehetőséget ad a fotózásra, ne hagyjuk hát ki a lehetőséget! Szelfizni jó dolog! 

És ha mégsem sikerülne tökéletesre a kép, akkor még ott vannak a telefonon a különféle szűrők, amikkel jobb minőség érhető el. Lehet velük stílust változtatni, keretet tenni a kép köré, de az alkalmazásokkal csillogó szemeket, hibátlan bőrt, kisimult arcot is varázsolhatunk magunknak.

Bátran lehet használni a filtereket a képkészítés során, hiszen a szelfizéshez ez is hozzátartozik!

Profik
Vérbeli amatőrök
Profik
Vérbeli amatőrök
Profik
Vérbeli amatőrök
Profik
Vérbeli amatőrök
További anyagok