7 °C, Budapest
7 °C
Budapest
Holnap
18°
Holnapután
17°
Szerda
12°
2024.03.03. , Kornélia
filter.hu filter.hu

Lakásfelújítás: nem kell, hogy idegtépő legyen!

Bárki, aki végig csinált már legalább egy felújítást elmondhatja, mennyi stresszel járhat. Ráadásul ahhoz, hogy a végeredmény hasonlítson az elképzeltekhez, már a felújítás megkezdése előtt jó, ha pontosan tudjuk, mit szeretnénk látni a munkálatok végeztével, és hogy mindaz egyáltalán megvalósítható-e. Cikkünkben adunk néhány jó tanácsot, ami enyhítheti a felújítás okozta szorongást, és tisztább képet ad arról, hogyan is kell nekikezdeni egy ekkora munkának.

Lista az elképzelésről

Egy felújítás sok mindent foglalhat magában. Lehet, hogy csak egy festésre van szükség, lehet, hogy egyes háztartási gépek szorulnak korszerűsítésre, de a felújítás gyakran a teljes lakás nulláról való újraépítését is jelentheti. Éppen ezért legelső lépésként érdemes részletes listát készítenünk. Így tisztábban átlátjuk, mi szorul korszerűsítésre, felújításra.

Költségvetés készítése

A lista a kiadások megtervezésében is segít. Látogassuk meg a Kazán WebShopot, hiszen ott mindent megtalálunk, amire egy felújítás során szükségünk lehet. Ezután írjuk a listánkra minden termék mellé az árát, így feketén-fehéren látjuk, mire mennyit kell költenünk és ez a végén összesen mekkora összeg lesz.

Konzultáció szakemberrel

Habár azt el tudjuk dönteni, milyen színű falakat szeretnénk az egyes helyiségekbe, vagy hogy hogy milyen csempe mutatna jól a fürdőben, egy felújítás során rengeteg szakmai kérdés is felmerülhet, amire laikusként nem biztos, hogy tudjuk a választ. Ilyen például, hogy milyen fűtésrendszer lenne a leghatékonyabb és költséghatékonyabb a lakásunkba. Ajánlott tehát az elképzeléseinket egy szakemberrel is megbeszélni, aki meg tudja mondani, mi hogyan valósítható meg, és mekkora munka megcsinálni.

Tervezés

Egy mindent érintő felújítás során egy jó szakember a tervezésben is nagy segítség lehet. Laikusként ugyanis valószínűleg nem tudjuk, hogy az elektromos hálózattal, a szigeteléssel vagy a nyílászárók cseréjével kezdjük a munkát. Hiába korszerűsítjük például a fűtésrendszert, ha a szigeteléssel gondok vannak, vagy a nyílászárók olyan régiek, hogy kiengedik a hőt.

Járjunk utána mindennek!

Fontos, hogy tisztában legyünk azzal, mennyi időt vesznek igénybe az egyes munkálatok. Sőt, ha ezeket kiderítettük, érdemes a biztonság kedvéért némi csúszást is belekalkulálni, hogy ne érjen minket meglepetés.

Egy biztos, semmi sem hasonlítható majd ahhoz az érzéshez, amikor először költözhetünk vissza vadiúj szeretett otthonunkba.

Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
További anyagok