7 °C, Budapest
7 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Csütörtök
2023.12.04. hétfõ, Barbara, Borbála
filter.hu filter.hu

A díszpárnahuzatok tulajdonságai

A díszpárnahuzatok nagymértékben javíthatják a kedélyállapotunkat, hiszen jelentősen megváltoztathatják a belső tereink kinézetét. Nézzük meg, hogyan használhatjuk őket a lakásdekoráció során!

Hogyan teremthető meg a harmónia?

Lakásunkban minden összetevő felelős azért, hogy kialakulhasson a kellő összhang. A Home&Style-nál is kapható párnahuzatok például alapvetően megszabhatják, hogy miként érezzük magunkat a szobánkban. Érdemes megfigyelni, ahogy a helyiségek alkotóelemei által kialakított harmónia mennyire jól észrevehetően kisugárzik mindenre és mindenkire, aki ott tartózkodik. Ha látogatókat fogadunk, ők is azonnal érezni fogják a kitaláltságot, de elsősorban ránk, az ott lakókra lesz hatással. Látnunk kell, hogy a berendezési tárgyaink közvetlenül és közvetetten is meghatározzák az életünket. Ha ezt átlátjuk, megérthetjük, hogy mennyire fontos, hogy milyen tulajdonságokkal rendelkező textil párnahuzatokat használunk fel az otthonunkban.

Az egyedi stílusú textíliák

A nagyobb felületeken használt textilek, amilyenek a függönyök, takarók vagy ágyneműhuzatok, adnak egy alapot, amire már bátran építkezhetünk. Ha ezekhez igazodva alakítjuk ki az enteriőrünket, mankóként használhatjuk őket. Maradhatunk a megszokott, hagyományos vonalaknál, de választhatunk kirívó, merész mintákat, színeket is. Nagyon sok esetben ezzel a szemet szúró megjelenéssel járunk jobban. Alapvetően ismernünk kell magunkat, hogy mi áll közelebb a személyiségünkhöz.

Szinte átláthatatlan mennyiségű színben, árnyalatban, mintában és formában juthatunk hozzá lakásdekorációs termékekhez. A díszpárnahuzatokkal sincs ez másképp. Mégis, hogyan találhatjuk meg ezek közül a legmegfelelőbbet? A legjobb, ha az arany középút és a harmónia irányába mutató összeállításokra törekszünk. Ez kicsit lehet, hogy elvontul hangzik, de a lényeg, hogy semmilyen irányban ne legyünk végletesek, valamint a tárgyak megjelenésükben összhangot mutassanak egymással.

Milyen ízlés szerint válogassunk?

Olyan párnahuzat, ami mindenkinek tetszik, természetesen nem létezik. Ezért általános, mindenki által használható tanácsot is képtelenség adni, hiszen mindannyian különbözőek vagyunk. Mindannyian saját attitűddel és érdeklődéssel rendelkezünk. Van azért pár ismérv, amihez egészen biztosan ragaszkodnunk kell.

Minőség

A díszpárnahuzatok nívója rendkívül fontos, hiszen ez érintkezik velünk és a többi tárggyal. Ezáltal akármennyire is vigyázunk,  időnként koszosak lesznek. Nem mindegy tehát, hogy hogyan lehet tisztítani őket. Az olcsóbb, egyszerűbb anyagok nem bírják olyan jól a tisztító kezeléseket. Ha pár mosás után elveszíti egy huzat a színét vagy az állagát, hamar új huzat után kell néznünk. Ilyenkor derül ki, hogy nem biztos, hogy egy olcsóbb megoldás hosszabb távon kevesebb pénzünkbe fog kerülni.

Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
További anyagok