8 °C, Budapest
8 °C
Budapest
Holnap
18°
Holnapután
17°
Szerda
12°
2024.03.03. , Kornélia
filter.hu filter.hu

A városi “mindenes” bringa

Ma már szinte nincs olyan hétköznap, amikor ne rántana be minket az ügyintézés mókuskereke, és bizony ezeken a napokon pontosan tudjuk, milyen fontos némi időt spórolni. Mit szólnál, ha azt mondanám, hogy nem kell a kocsiban, a dugóban ülnöd, és sokkal gyorsabban is elintézheted, amit akarsz?

A városi bicajnak hála kikerülhetjük a legforgalmasabb csomópontokat és egyhamar a végére érhetünk a napnak. Lássunk, milyen bringák segítenek nekünk ebben!

Kinek való a városi kerékpár?

A city bike egy olyan bicaj, amelynek a városi közlekedés során vesszük a legnagyobb hasznát. Ha sűrű hétköznapok elé nézünk, és eközben még a várost is be kell járnunk, akkor bizony érdemes mellette döntenünk.

A városi bicikli jellegzetességei közé sorolható a kényelmes, rugóval felszerelt nyereg, ami elnyeli az ütődéseket, kellemetlen rázkódásokat. A hajlított kormány biztosítja, hogy egyenes háttal üljünk a bicajon. A többsebességes váltórendszer pedig a gördülékeny tekerést és a hatékony közlekedési manővereket támogatja. 

Egy ilyen darabot azonban nem érdemes más terepen használni! A Kerekparom.hu: Kerékpár Webshop városi bicikli kínálatában csak minőségi, jól megtervezett kerékpárokra bukkanhatunk!

Mennyire hasznos egy city bike?

Akkor fogjuk értékelni a városi bringa jelenlétét, ha napi 5 km-t vagy ennél többet tekerünk. Igazából a 25-30 km-es utakon sem ütközik akadályokba. Ha egész nap biciklivel akarunk boltba, postára menni, akkor jó ötlet beszerezni egyet. 

De honnan tudjuk, hogy speciális kialakítású darabra leltünk? Igazából ezt nem olyan nehéz megállapítani, főleg, hogy bizonyos márkák kizárólag minőségi bringákat dobnak piacra. Ide sorolható a Neuzer, a Capriolo, a Csepel, a Koliken is.

A vásárlás során az elsődleges szempont tehát a felhasználási cél, majd a megfelelő márka kiválasztása legyen. 

Egy kis ízelítő - Néhány népszerű city kerékpár

A férfiak és a nők egyaránt könnyen rálelhetnek az életvitelükhöz passzoló kétkerekű járgányokra. Nincs ez másképpen a city bike-ok esetében sem!

A masszív acélvázak, a kontrafékek a kényelmes és biztonságos tekerést teszik lehetővé. Az olyan extrák pedig, mint amilyen a világítás, a sárvédő vagy a csomagtartó, csak még könnyebbé varázsolják az utakat. A letisztult, klasszikus formatervezés láttán pedig a tökéletes nyári vakációk képe jelenik meg előttünk! Igen, ez a Neuzer Balaton 26!

A Csepel márka sem bízza a véletlenre, és olyan különleges darabokat dob piacra minden egyes évben, mint amilyen a Neo Cruiser N3 is. A rozsdamentes, erős acélváz mellett az állítható oldaltámasz, a LED-es világítás, a csengő és az acél sárvédő is teljesen a mi kényelmünket szolgálja. Ráadásul a háromsebességes váltórendszert is meg kell említenünk, ami már csak hab a tortán.

A városi kerékpár tehát tipikusan a városi embernek ajánlott. Ne bonyolítsd túl a mindennapokat, szerezz be egy hatékony társat az ügyek lebonyolításához!

Biciklizz minden nap!
Autós népharag
Biciklizz minden nap!
Autós népharag
Biciklizz minden nap!
Autós népharag
Biciklizz minden nap!
Autós népharag
További anyagok