6 °C, Budapest
6 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Kedd
2023.12.02. szombat, Melinda
filter.hu filter.hu

A Pedrollo szivattyú ipari körülmények között is megállja a helyét

Aki kicsit is járatos a témában, az pontosan tudhatja, hogy a Pedrollo szivattyú milyen megbízható és mennyire magas műszaki színvonalat képvisel a vízszállítás világában. Az olaszországi vállalat termékei szinte minden igényre képesek minőségi megoldást kínálni, akár egyszerű háztartási felhasználás, akár speciális igényeket támasztó ipari körülmények között lenne rá szükség.

A több évtizedes múltra visszatekintő vállalkozás széles választékot kínál, legyen szó különböző tulajdonságokkal rendelkező folyadékok szállításáról, csőbúvár vagy kerti szivattyúkról vagy éppen olyan kiegészítőkről, mint a különböző szivattyúvezérlők vagy nyomásmérők.

Önfelszívó Pedrollo szivattyú ipari felhasználásra

A szivattyúkat többféle szempont szerint csoportosíthatjuk – a teljesség igénye nélkül, vannak például a merülő és a száraz beüzemelésű típusok. Az utóbbiak egyik legfontosabb jellemzője, hogy üzemelés közben nem merülnek el a szállítandó közegben, ellenben a merülő szivattyúkkal, amelyeket a víznyerő helybe, akár egy ciszternába vagy kútba elmerítve kell használni.

A száraz telepítésű típusok csövön, vezetéken keresztül szívják ki a vizet például tartályból, medencéből vagy csatornából. Sokáig a hátrányuk volt, hogy csak korlátozott emelőmagasságra voltak képesek, azaz nagyjából 6 méter mélységig tudták a vizet felszínre hozni. Ezzel szemben a Jet rendszerű önfelszívó típusok már sokkal jobb eredményekre képesek ezen a téren.

Akárcsak a Pedrollo szivattyúk, amelyek segítségével hatalmas teljesítmény érhető el – egyes modellek akár 58 méteres emelési magasságra is képesek, ami elegendő lehet egy többszintes épület, egy üzemcsarnok vagy egy nagyobb családi gazdaság vízellátásának biztosításához is.

Minden igényt kielégítő vízszállítás

Egy szivattyú másik nagyon fontos paramétere a folyadékszállítási képessége, ami azt mutatja meg, hogy percenként mennyi folyadékot képes továbbítani. A Pedrollo szivattyú ezen a téren is remek mutatókkal rendelkezik, ez az érték akár 160 liter is lehet. Ráadásul ezek a típusok úgy lettek tervezve, hogy akár nagy levegő-telítettségű folyadékokat is képesek minden gond nélkül szállítani.

Hosszú évek tapasztalata azt mutatja, hogy a Pedrollo szivattyú egy valóban prémium kategóriás berendezés, ráadásul elérhető, megfizethető áron. Minimális karbantartási igény mellett, könnyen beüzemelhető és hosszútávon képes a megbízható működésre. Mivel száraz telepítésű, ezért minden esetben figyelni kell arra, hogy zárt, az időjárás hatásaitól védett helyre kerüljön beépítésre.