28 °C, Budapest
28 °C
Budapest
Holnap
24°
Holnapután
23°
Szerda
25°
2023.06.04. , Bulcsú
filter.hu filter.hu

3 elegáns módja a terasz megvilágításának

A világítás minden terasz alapvető eleme - ha túl sötét van odakint, megfelelő fényforrás nélkül nem fogjuk tudni élvezni a társas összejöveteleket vagy egyéni pihenőidőnket. Elméletileg a terasz megvilágítás kialakításának könnyűnek kellene lennie, azonban mindezt elegáns módon megvalósítani már egy egészen más történet. A teljesség igénye nélkül következzen néhány elegáns módja a terasz megvilágításának, hogy segítséget nyújtsunk mindenki számára álmai otthonának megvalósításában.

LED szalagos világítás

Az egyik legelegánsabb megoldás a terasz megvilágítására, ha kültéri LED szalagos fényforrásokat használunk. Meleg és kellően erős fényt biztosít ahhoz, hogy a családi étkezések hangulatosak és meghittek legyenek. Ráadásul ha keretezzük az egész területet LED szalagokkal, a teraszt tökéletesen megvilágítja, sötét sarkok nélkül. Az egyetlen hátránya, hogy kis teraszok esetében optikailag szűkítheti a teret, így ilyen esetekben érdemes inkább más típusú megvilágítás után nézni.

Világító füzérek

Az elegáns és romantikus teraszvilágítás biztosításának egy következő remek módja a LED fényfüzér. A piacon kapható variációk száma végtelen, ha dekoratív vagy kreatív megjelenésről van szó a cseresznyevirágtól kezdve a fenyőtobozon át egészen a jégcsapig. A segítségével már-már mesebeli érzéssel tölthetjük meg a térrészt az ott tartózkodók számára – ha LED-es változatot használunk, mindeközben ráadásul még energiát (és ezáltal pénzt) is spórolhatunk.

Még abban az esetben is megéri kipróbálni, ha esetleg nem tudná teljesen bevilágítani az egész teraszt, miután mindig lehetőség van más típusú világítással kiegészíteni a fényfüzéreket. Tipp: A Union Knights gyönyörű és változatos kültéri LED fényfüzérek egész sorát kínálja, a minőségükre pedig 2 év garanciát is vállalnak.

Süllyesztett világítótestek

A terasz süllyesztett lámpákkal történő megvilágítását sokan lebecsülik, pedig igazán egyedi és érdekes kreációkat lehet alkotni velük. Önmagunkban ezek a lámpák nem lennének alkalmasak az egész területet beragyogni, ezért érdemes egynél többet is elhelyezni. Azonban vigyázzunk! Ha túl sokat használunk belőlük, az túlzsúfolttá teszi a térrészt, és rontja az összképet. Egy jó tanács: a fehérre festett mennyezet visszaveri a fényt, így jóval világosabb lesz a terasz anélkül, hogy sok lámpát kéne elhelyezni.

Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
További anyagok