20 °C, Budapest
20 °C
Budapest
Holnap
13°
Holnapután
17°
Szombat
19°
2024.04.24. szerda, György
filter.hu filter.hu

Kiadó iroda, mint hosszútávú megoldás

Ha kiadó ingatlanokról esik szó, az sokak fejében jelképez egyfajta átmenetiséget, nem pedig az állandóságot. A lakások esetén ez érthetőbb, ugyanakkor, ha irodákról beszélünk, a bérelt helyiségek is szolgálhatnak hosszútávú megoldásként.

Ingatlanbérlés átmenetileg

A bérlés, mint olyan már csak a szó jelentéséből is adódóan valamiféle időközi, átmeneti állapotot jelent. E kapcsolódás legfőbb oka, hogy – legyen szó bármilyen termékről is – a tartósabb, hosszútávú elköteleződés sokkal inkább a vásárláshoz társított. Ugyanakkor az, hogy valaki csak bérlésre adja a fejét számos oka lehet, de a legtöbb esetben leginkább anyagi. Az olyan nagyobb volumenű kiadásoknál fokozottan igaz ez, mint egy ingatlan bérlése, legyen szó akár lakásról, akár egy kiadó iroda birtokba vételéről.

Mivel a bérlés tényét számos faktor indokolhatja, vagy épp észszerűsítheti, máris úgy árnyalatokkal gazdagodik az összkép. Az átmenetiség már nem feltétlenül lesz evidencia, hiszen lehetőség van tartós bérletre is, ha azt semmi nem akadályozza. Egy ingatlan bérlése tehát elsősorban nem ideiglenesség kérdése, hanem az aktuális helyzet és igények reális felmérésén múlik. Egy kiadó iroda esetén pedig sok esetben még jobban is járhatunk, ha nem vásárlás útján szeretnénk ingatlanhoz jutni.

Irodai paletta

Összességében is, de Budapestre még inkább jellemző tendencia, hogy a kiadó irodák piaca folyamatosan nő. Beruházások tömegei vannak épp folyamatban, fejeződnek be, vagy kerülnek hamarosan kivitelezési fázisba. A fővárosban szinte hétről-hétre bukkannak fel az újabb irodaházak és komplexumok. Az ezekben található irodák a lehető legmodernebb, a kor igényeinek mindenben megfelelő ingatlanok, melyek bármelyik cég számára kiváló otthont nyújthatnak.

Ezek mellett természetesen számos más kiadó iroda várja gazdáját az egészen patinás belvárosi ingatlanoktól, a 20-30 éve épült ingatlanokig. Az irodák sok esetben természetesen meg is vásárolhatók, de a tulajdonosok egy jelentős köre esküszik a bérbeadásra. Ez a lehetőség egyfajta kölcsönösen előnyös kompromisszumot teremt, hiszen a bérbeadó folyamatos bevételi forrással bír, míg a bérlő cég számára nem jelent egy nagyobb összegű kiadás az ingatlan birtokba vétele.

Bérlés nem csak rövid távra

Egy kiadó iroda esetén tehát mindenképpen érdemes eloszlatni azt a tévhitet, hogy a bérlés csakis rövid távra szólhat. Előfordulhat persze, hogy valamilyen oknál fogva a bérlő váltani kényszerül, de a céges irodabérlés jellemzően hosszabb távra szól. Az ingatlanra vonatkozó bérleti költségekkel és kapcsolódó rezsidíjakkal könnyedén számolhat bármelyik cég. Arról nem is beszélve, hogy bérlőként az esetlegesen felmerülő problémák és karbantartási munkák is jellemzően másra hárulnak.

A kiadó iroda, mint opció tehát kiszámíthatóságot, kényelmet és hosszútávú megoldást képes nyújtani a cégek számára. A paletta kifejezetten színes és napról-napra újabb lehetőségekkel bővül. Ha megtaláljuk a számunkra megfelelő és anyagi szempontból is gazdaságos megoldást, ne odázzuk sokáig a döntéshozatalt. Egy bérlemény is hosszú évekig nyújthat cégünk számára kényelmes otthont, szinte bárhol a városban.