33 °C, Budapest
33 °C
Budapest
Holnap
28°
Holnapután
28°
Hétfő
30°
2022.07.01. péntek, Annamária
filter.hu filter.hu

A csőtörés minden esetben zajjal és félreérthetetlen jelekkel jár együtt?

Nem igazán, és pontosan ezért nem lehet a témáról eleget beszélni. Ha minden esetben ordítóak lennének a tünetek, akkor vélhetően senki sem lenne képes akár heteken át együtt élni egy töréssel, ami egyre súlyosbodik csak. Aztán amikor végre szakértő kezek közé kerül a probléma, akkor már nyilván annak orvoslása sem annyira egyszerű, mint amennyire a kezdetekben lehetett volna. Ha a felfedezés és diagnózis időben megtörténik.

Melyek a leggyengébb csőláncszemek?

csőtörés többféle módon is bekövetkezhet. A hideg és meleg vizes csövek, a fűtési rendszer tagjainak vagy például az esőcsatornának az érintettsége is előfordulhat. Ezeknél lényegesen cifrább, ha a góc nem is a saját lakásban található, hanem mondjuk a szomszédban, viszont a szivárgás nem tartja meg a „határokat”.

A vízveszteség mértékét sokan olyan kiindulási alapként kezelik, ami minden esetben hitelesen tanúskodik arról, ha szökik a víz. Ez, azonban nem feltétlenül igaz minden egyes helyzetben. Akadnak olyan szituációk, amikor pont annyi nedvesség távozik feleslegesen, ami még észrevehetetlen, ettől függetlenül a szivárgás ténye elvitathatatlan. Ráadásul ha a víz olyan helyre folyik, ahol nem érzékelhető például át a szomszédba, vagy be a vízaknába, akkor ez a fajta észlelés sem megoldható.

Ha már láthatóak a foltok, akkor nem jó ötlet őket figyelmen kívül hagyni, mert a jelenlétük arról árulkodik, hogy a vízelfolyás folyamatos. A víznyomás értéke beszédes lehet, mert ha nonstop alacsonyabb a megszokottnál az bizony arra utalhat, hogy valami nem oké. Magyarországon az átlagos víznyomás 3,5 bar.

Mennyi ideig tart a szerelés?

csőtörés elhárítás időtartama számtalan tényezőtől függ. Nem mindegy mekkora a probléma, az sem mellékes, hogy hol keletkezett a törés, mi jellemzi a hozzáférhetőségét. Ettől függetlenül profi gárdánk a lehető leggyorsabb orvoslásban érdekelt, ami szakmai tapasztalatainknak köszönhetően meg is valósítható. Úgyhogy ha a baj egyértelművé vált, akkor érkezhet is a segítség!