14 °C, Budapest
14 °C
Budapest
Holnap
10°
Holnapután
15°
Szombat
10°
2023.03.29. szerda, Auguszta
filter.hu filter.hu

Használati utasítás a nyomtatott pólókhoz

Talán mindenki egyetért abban, hogy a legvagányabb és legegyedibb ruhadarabnak a nyomtatott pólók minősülnek. Miért? Azért, mert ezeket a saját ízlésünkhöz igazíthatjuk. Persze az is igaz, hogy az ilyen ötletes termékekkel kapcsolatban csak kevés kulisszatitkot osztanak meg.

Valójában a póló magáért beszél, de azért most elhoztam neked a lentebb olvasható cikkben néhány érdekességet. Tarts velem, és tudd meg, hogy milyen szempontok dominálnak ezen pólók vásárlása előtt és után!

How it’s made - a pólókészítés rejtelmei

A szakmában minden rendelés alapján készül, és többnyire kétféle technológiát használnak: digitális pólónyomtatás vagy digitális transzfernyomás segítségével jön létre az egyedi ruhadarab. Persze lehet, hogy ez most neked elsőre kínai, de igazából egyáltalán nem bonyolult.

A digitális pólónyomtatás az anyag festését jelenti, vagyis tartós nyomatot kap a póló. Amikor a színes ruhán fehéres, csillogós bevonat jelenik meg a minta környékén, akkor nem kell megijedni, hiszen ez az első mosást követően eltűnik.

Poliészter-fóliára nyomtatnak a digitális transzfernyomás esetében, s ehhez egyúttal ragasztóport is használnak. Ennek megvan az oka. Ilyen módon a pólóra kizárólag a minta kerül fel, valamint a plusz, járulékos anyagok nem okoznak kellemetlenséget. 

Hogyan válasszak hozzám illő pólót?

Nos, szerencsére senkinek sem kell elmagyarázni, hogy hogyan vásároljon magának, azonban ebben az esetben mégis jól jön egy pár tipp, hogy biztosra menjünk.

Ha már ruhanemű, akkor mérettáblázat! Minden rendelés előtt illik csekkolni az aktuális mérettáblázatot, hiszen nem biztos, hogy minden nyersanyag egyformán viselkedik, egyformán enged. 

Gondold ki, hogy milyen mintát szeretnél, és pontosan írd le azt! Ez azért fontos, mert kiküszöbölhetőek a megrendelő és a gyártó közötti félreértések. Néhány terméket még hátfelirattal is ellátnak. Ebben az esetben te választod ki a betűtípust, a színt és a felirat szélességét, ami legfeljebb 30 cm lehet. Az már megint rajtad múlik, hogy egy vagy két sornyi felirat a szimpatikus neked.

A legtöbb modern webáruház GLS segítségével szállít és, 5-7 munkanapon belül eljut hozzád a pólód. Persze én már találkoztam rekordidejű szállítással is, amikor a rendelést követően, 2 nap múlva az ajtómnál kopogtattak. A PólóVerzum “Csak nyugi” feliratos pólói között te is ihletet meríthetsz egy trendi és szókimondó ruhadarab megtervezéséhez.

Mire figyeljek a vásárlást követően?

A nyomtatott pólókat kifordítva, 40 fokon, kímélőprogrammal ajánlott mosni. A vasalást is csak kifordítva végezzük, és jó ha, tudod: tilos a szárítógép alkalmazása! Megeshet, hogy a digitális nyomtatással gyártott fehér pólók mintája az első mosást követően egy nagyon picit kivilágosodnak. Ez nem kopás, a ruhadarabból kiváló rostszálak miatt van.

Ha jó helyen vásárolsz, akkor akár 6 hónapos garanciát is kaphatsz a termékekre. Nekem rögtön kell egy ilyen póló, na és neked?

Ruha
Cipő, kiegészítő
Ruha
Cipő, kiegészítő
Ruha
Cipő, kiegészítő
Ruha
Cipő, kiegészítő
További anyagok