7 °C, Budapest
7 °C
Budapest
Holnap
18°
Holnapután
17°
Szerda
12°
2024.03.03. , Kornélia
filter.hu filter.hu

Dekoráld a kerted mutatós és kreatív ágyásszegélyekkel!

A kertünk felépítésekor érdemes az ágyásszegélyekre is kiemelt figyelmet fordítani. Ezeknek ugyanis nemcsak esztétikai, hanem funkcionális szerepük is kimagasló. Ma olyan tippeket és választási lehetőségeket mutatunk neked, melyek segítenek elindulni ezen az úton.

Miért is kell nekünk az ágyásszegély?

Az ágyásszegély nem hiányozhat a kertünkből, hiszen amellett, hogy elengedhetetlen szerepet tölt be, még szemünknek is kellemes látványt nyújt. Fő funkciója, hogy a kültéren található elemeket és burkolatokat elválassza egymástól. Ilyenek lehetnek például a virágoskert, a gyep, vagy a sziklakert. Természetesen ide sorolhatunk további díszítőelemeket is. Az ágyásszegély készülhet műanyag, illetve fa elemekből is.

A műanyag változat használata azért célszerű, hiszen nem annyira kényes a környezeti viszontagságokra, mint fa társai, így nem korhad el és nem semmisül meg, ha megrágja az időjárás vasfoga. Emiatt akár évekig is gondmentesen használhatjuk, és a takarítása sem igényel különösen nagyobb feladatot. Hosszú időn keresztül képes megőrizni eredeti színét és betölteni a neki szánt funkciót. 

Az ágyásszegély további előnyei

Az ágyásszegély azért is különösen hasznos, hiszen szabadjára engedhetjük vele kapcsolatban a fantáziánkat. Nem muszáj egyenes vonalakban gondolkodnunk, különféle íveket és formákat is képezhetünk belőle. Így igencsak kreatívan tudjuk felhasználni, és a saját ízlésünk szerint formálni a kertet. Ezen felül a típusát tekintve is számos variáció közül válogathatunk.

Létezik például tégla hatású ágyásszegély melyről ránézésre nem lehet megállapítani, hogy nem igazi téglából készült. Így különösen kellemes megjelenést nyújt, miközben a takarítása és karbantartása sokkal könnyebb, mintha valódi téglát alkalmaznánk. 

Ezen túlmenően rattan hatású változatot is választhatunk. Ez is nagyon jól passzol a természetes közeghez, illetve a növények világához. Szeretnéd te is ilyen csodálatos anyagokkal feldobni az kertedet? A Deconline.hu ágyásszegély tárházában megannyi különlegesség vár rád!

Még több érdekes és csodálatos kivitelezésű ágyásszegély

Az ágyásszegélyek kínálatának garmadája itt még nem ért véget. Választhatunk bazalt hatású darabot is, mely egy igazi vulkanikus kőzet képét jelenítheti meg kerünkben. Ez például a sziklakertnek biztosíthat egyedülálló esztétikai körítést. 

Tovább haladva a soron elegáns ágyásszegélyekkel is találkozhatunk. Ha a kertünk kialakítása ezt a látványvilágot kívánja meg, akkor minden további nélkül ilyen típus is a rendelkezésünkre áll.

A fahatású variáció újfent egy remek lehetőség. Ha nem szeretnénk a valódi fa karbantartásával és takarításával vesződni, azonban a látvány mégis elengedhetetlen számunkra, akkor ez az ideális választás. 

Végül különféle hajlítható változatokat is beszerezhetünk, melyekkel tényleg megszűnnek a korlátok. Ennek segítségével úgy alakíthatjuk ki kertünket, ahogyan azt megálmodtuk. Gyerünk, rendezd be a kertedet ízléses és különleges ágyásszegélyekkel!

Növények, kártevők
Tippek, trükkök
Növények, kártevők
Tippek, trükkök
Növények, kártevők
Tippek, trükkök
Növények, kártevők
Tippek, trükkök
További anyagok