28 °C, Budapest
28 °C
Budapest
Holnap
24°
Holnapután
23°
Szerda
25°
2023.06.04. , Bulcsú
filter.hu filter.hu

Biztonságos tippek irodában való étkezéshez

A hosszú, otthonról történő munkavégzéssel töltött hónapok után bizony szokatlan lehet újra visszatérni az irodába. Sokak számára azonban rendkívül felüdítő újra együtt, közösségben lenni, de érdemes tenni is azért, hogy fennmaradhasson ez az állapot. Az alábbi tippeket viszont igen egyszerűen alkalmazhatod:

Saját evőeszköz, bögre, kulacs

A legtöbb cég a konyhákban biztosít közös bögréket, poharakat, evőeszközöket vagy tányérokat az étkezésekhez. Ez igencsak jól jöhet azokon a napokon, amikor otthon felejtettük kedvenc kulacsunkat, vagy tányéron fogyasztanánk el a dobozban hozott ebédünket.

Érdemes azonban mindenből egyet-egyet magunknál tartani, hiszen akármilyen alaposak is a mosogatógépek, egy pohárból akár több százan is ihatnak néhány hét leforgása alatt.

A saját bögre, kulacs megléte pedig motivál a folyadékfogyasztásra, és a közös kávézásokra is jó okot ad! Akár “viccesbögre-versenyt” is rendezhettek a kollégákkal, a cél, hogy felhívjátok a figyelmet a biztonságra és a higiéniára!

Külön csomagolás

Irodai hidegtálas vagy a klasszikus “kiszedős” meleg ételeknél gyakori, hogy több kézen át jár egy-egy merőkanál vagy tálalóeszköz. Ez több szempontból is kevésbé praktikus és kényelmes, mintha külön csomagolásban vagy dobozban érkeznének a finomságok.

Egyrészt, svédasztalos megoldásnál még kis létszámnál is kígyózó sorokkal nézhetünk szembe. Emellett az értékes, ebédszünetre szánt percek is várakozással és sorbanállással mennek el ahelyett, hogy jóízű beszélgetésekre kerülne sor.

Végül pedig higiéniai szempontból sem ideális, ha többen is ugyanahhoz a tálhoz, tányérhoz vagy evőeszközhöz nyúlnak, még ha azt udvariasságból is teszik. Érdemes ebben az esetben nem a jómodor, hanem a biztonság és a higiénia szerint eljárni, és egymagunknak gondoskodni a tálalásról.

A legegyszerűbb megoldást pedig az jelenti, ha az ételrendelést bonyolító szolgáltatótól külön csomagolásban érkeznek a finom ételek. Nem kell megijedni a termelt szemét mennyiségtől sem, csupán érdemes tudatos, környezetbarát céget választani, különösen nagy létszámú étkezéshez. Így a csomagolás újrahasznosítható, lebomló, ezzel védve Földünket.

Fertőtlenítés és távolságtartás

Az utóbbi évek során rengetegszer hallottuk a helyes kézmosás fontosságát, lépéseit, és annak hiánya esetében a következményeket. Így hát elengedhetetlen, hogy minden irodában, közösségben dolgozó munkavállaló ügyeljen az alapos kézmosásra és fertőtlenítésre.

Nem csak kezünket, de közvetlen környezetünket, asztalunkat, az általunk használt, megfogott tárgyakat is érdemes megtisztítani. Legyen szó egy filctollról vagy tűzőgépről, a baktériumok és vírusok könnyebben terjednek, mint gondolnánk!

Ügyeljünk arra is, hogy bár remek kedvenc munkatársainkkal időt tölteni, de azért törekedjünk a minimális távolságtartásra. Így elkerülhetjük, hogy ismét hosszú ideig ne láthassuk egymást.

Bízd irodai catering rendelésed teljes körűen az Ordit.hu szolgáltatásaira, élvezd a finom ételeket, és az egyszerű adminisztrációt!