14 °C, Budapest
14 °C
Budapest
Holnap
10°
Holnapután
15°
Szombat
10°
2023.03.29. szerda, Auguszta
filter.hu filter.hu

A sittszállítás kritériumai

Ha hirtelen sok hulladékunk keletkezik, javasolt egy erre szakosodott társaságot megbíznunk annak elszállításával. Napjainkban sok cég vállal konténeres szemétszállítást, ezért mindenképp érdemes körülnéznünk. Nem számít, hogy magánemberként, egy társasház képviseletében vagy nagyobb vállalkozásként szeretnénk megrendelni a szolgáltatást.

A cégek ügyfélszolgálati osztályai szívesen állnak rendelkezésünkre és igyekeznek a nekünk legmegfelelőbb díjszabás kialakítására. A minőségi hulladékszállítás folyamatát több dolog is befolyásolhatja.

Közterületigénybevételi engedély

Az első és talán a legfontosabb az, hogy legyen közterülethasználati engedélyünk. Amennyiben a közterületet annak eredeti rendeltetésétől bármilyen eltérő célra szeretnénk használni, meg kell kötnünk a közterülethasználati szerződést. 

A helyszín meghatározása

Természetesen a közterülethasználati engedély beszerzését meg kell előznie a hely kiválasztásának. Akár zöldövezetekről van szó, akár építkezésekről, akár városról, a Konténer Guru magas színvonalú sittszállítást végez. Ne felejtsük el, hogy a hely kiválasztásánál is szem előtt kell tartanunk néhány feltételt.

Így például azt, hogy kerüljük a közelben lévő fákat vagy faágakat, hiszen máskülönben balesetveszélyes lehet. Minél közelebb van a konténer a hulladékhoz, annál szerencsésebb. Ezenkívül gondoljunk arra is, hogy a szállító autónak be kell férnie a ház kapuján.

Speciális járművek

A legtöbb cég konténerrendelés esetén speciális járművekkel dolgozik. Az erre szakosodott járműveken kívül viszont fontos szerepet játszanak még az egyedi útvonalak is. Ez utóbbi szempont azért lényeges, mert vannak igen távoli városrészek, amelyeket hagyományos közlekedési eszközökkel nehéz lehet megközelíteni.

Előfordulhat továbbá, hogy egy-egy szűk utcán szinte lehetetlen befordulni. Vagy akár egy behajtási tilalom is akadályozhatja a sittszállítást.

Mennyi hulladékot szeretnénk elszállíttatni?

A szemét mennyiségének és minőségének előzetes felmérése elengedhetetlen konténerrendelés esetén. Ez fogja meghatározni, hogy pontosan mekkora tárolót rendeljünk. Ha nem tudjuk megmondani, javasolt eggyel nagyobb konténert kérnünk, hogy biztosan elférjen benne a hulladékunk.

A szemét típusától fog függni a szolgáltatás fajtája. Különböző hulladékkategóriáknál különböző szemétszállítási módokra van szükség. Így például más módon kell elvitetni és feldolgozni a szemetet veszélyes háztartási, elektronikus vagy zöldhulladék esetében.

Egyéb tudnivalók 

A cím lehető legpontosabb meghatározása elengedhetetlen a minőségi munka elvégzéséhez. Ami az időpontot illeti, azt javasolt minél előbb jelezni, hiszen így az adott cég munkatársainak elég ideje lesz arra, hogy szakmailag maximálisan felkészülhessenek.