15 °C, Budapest
15 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Szerda
2023.03.26. , Emánuel
filter.hu filter.hu

Kerti munkálatokra fel! Itt a tavasz!

Végre beléptünk a gyönyörű, virágillatú tavaszba, és itt az ideje nekilátni a kerti előkészületeknek is. Érdemes ilyenkor egy leltárt tartani meglévő szerszámainkról, és szükséges esetén lecserélni azokat, hogy könnyebb és gyorsabb legyen a munka.

Hosszú nyelű kerti szerszámok

Aki kerttel rendelkezik, azt az elvet vallja, hogy mindig van feladat, és az ember sosem unatkozik. Ezen az elven felbuzdulva érdemes minél hamarabb beleásni magunkat a kerti munkálatokba - szó szerint…

A kertrendezés kemény feladat, melyhez igencsak strapabíró és megfelelő minőségű szerszámok szükségesek. Az ásó, a kapa, a lapát és a gereblye nemcsak tavasszal, hanem egész évben jó szolgálatot tesznek. Ezért ezek a kerti szerszámok készletében elengedhetetlenek.

Időnként élezésre vagy nyélcserére lehet szükségük, de a nagyon elhasználódott szerszámoknál érdemes inkább újat beszerezni a hatékonyság és a balesetvédelem szempontjából is. Szerezze be új kerti szerszámait a VasMuszakiBolt.hu széles kínálatából!

Vetéshez szükséges eszközök

A zöldségek és a fűszernövények nagy része ilyen időszakban már palántázható, illetve a földbe vethető. Ha termesztenénk kertünkben sárgarépát, hagymát, zellert, salátát, paprikát vagy paradicsomot, érdemes már most elvetni őket. Azonban minden növényhez más és más bánásmóddal szükséges fordulni, ezért érdemes megfelelően utánajárni az igényeket illetően.

A telepítés folyamatához föld és tápoldat is szükséges lesz, melyek vitaminokkal és magas tápanyagtartalommal segítenek növényeink egészséges fejlődésében. Természetesen nem feledkezhetünk meg az öntözőkannáról sem, amely az egész szezon alatt jó barátunk lesz a kertben.

Kertgondozási teendőkhöz

Ahhoz, hogy haladó szinten tartsuk karban a növényeket és fákat, szükséges a metszőolló, fűrész, illetve balta megléte is. Az első igazi tavaszi meleg előtt érdemes elvégezni a metszést, mely balta vagy fűrész segítségével könnyen és gyorsan megy majd. 

Érdemes minél hamarabb gondoskodni a beteg vagy elhalt ágak eltávolításáról, hogy azok helyébe ismét egészséges és szép hajtások nőhessenek.

Biztonságunk érdekében mindenképpen ajánlott egy-egy pár munkavédelmi kesztyű beszerzése is, hiszen a metszés, vágás vagy a szúrós növényekkel való munkálatok során könnyen megsérülhetünk.

Végül pedig a rögzítéshez jól jöhet néhány tekercs zsinór és kötél, amely segít a szanaszét ágazó növények összetartásában. Ha a kertünkben található palántákról tudjuk, hogy extra támasztást igényelhetnek, akkor karókat, futtatókat is beszerezhetünk. Ezek segítségével megfelelően fejlődnek és nőnek majd a növényeink.

Böngéssze végig a VasMuszakiBolt.hu honlapján található kerti szerszámokat és eszközöket, és szerezzen be minden szükséges terméket még a tavaszi szezon előtt! Válassza a minőséget és a megbízhatóságot, és ne feledkezzen meg a megfelelő munkavédelemről sem!

Növények, kártevők
Tippek, trükkök
Növények, kártevők
Tippek, trükkök
Növények, kártevők
Tippek, trükkök
Növények, kártevők
Tippek, trükkök
További anyagok