8 °C, Budapest
8 °C
Budapest
Holnap
15°
Holnapután
15°
Csütörtök
10°
2024.04.22. hétfõ, Csilla
filter.hu filter.hu

Így könnyítheted meg a költöztetőid munkáját

Akár egy új lakást vagy házat nevezel az új otthonodnak - a felújítás, a berendezés, a dekorálás és az ügyintézés nem csak rendkívüli nyomás alá helyezhet téged, de sokba is kerülhet, így kísértést érezhetsz arra, hogy pénzt takaríts meg.

A költözés azonban az egyik legstresszesebb élettapasztalat lehet számodra és családod számára. Ha meg kell szervezned a saját költöztetésedet, annak logisztikáját és a folyamat minden lépését, az sok időt és figyelmet igényel, amelyet hasznosabban eltölthetnél valahogyan máshogyan – például új otthod élvezetével!

Érdemes profi költöztetőket alkalmazni!

Számos előnnyel jár, ha professzionális költözőket veszel fel:

segítenek neked a lehető leghatékonyabban összepakolni, átköltözni anélkül, hogy bármelyik tárgyad megsérülne és berendezkedni az új otthonodba!

Ha megtaláltad a számodra legmegfelelőbb költöztetőcéget, akkor nincs is más dolgod, mint a megbeszélt időpontban várni őket.

Mi az, amivel segítheted a folyamatot és mi az, amivel hátráltathatod?

Ezeket tedd / ne tedd, ha költöztetők érkeznek hozzád!


1. Ne próbáld meg átvenni az irányítást

Egyes tulajdonosok attól tartanak, hogy a költöztetők nem fognak körültekintően bánni az értékeikkel.

Ilyenkor nem érdemes megfeledkezni arról, hogy bizonyos cégek több ezer költöztetésen vannak már túl, amelyeket sikerre vittek bármilyen probléma nélkül.

A korábbi tapasztalataikból merítve pontosan tudják azt, hogyan kell bánni a törékeny tárgyakkal, értékekkel, az aprócska és a hatalmas dekorációs elemekkel.

2. Figyelj a gyerekekre és a háziállatokra

Ha van rá lehetőséged, érdemes a család legkisebb tagjait és a házikedvenceket valaki másra bízni ezidő alatt, hogy biztosan ne zavarhatják/lassítják a költöztetőket.

Ha ez nem lehetséges, a háziállatokat célszerű egy üres helyiségben elhelyezni - lehetőleg csukott ajtóval - hogy ne rohangáljanak a nehéz elemeket emelgető költöztetők lábainál.

Győződj meg arról, hogy van elegendő étel, víz és esetleg néhány játék, amely lefoglalja őket, míg a költöztetők bepakolnak az autóba.

Ha a gyermekeidet nem tudod kire bízni, érdemes lekötni az ő figyelmüket is ezidő alatt. Legyen az okostelefon vagy iPad, a kedvenc játékuk vagy fogócskázás a szabadban - a lényeg az, hogy távol maradjanak a súlyos bútorokat és dobozokat pakoló profiktól, így megelőzhetőek a balesetek is.


3. Ellenőrizz mindent duplán

Még a legjobb csomagolók is figyelmen kívül hagyhatnak néhány dolgot. Nézd át egyenként a szobákat miután azt gondolod, hogy már mindent elpakoltál, hogy megbizonyosodj arról, hogy semmit sem hagysz a lakásban.

Tekintse át a konyhai fiókokat, a padlást, a mosogatógépet, nézz be a kamrába vagy más rejtekhelyekre. Győződjön meg arról is, hogy már a költöztetők érkezése előtt kiüríts minden szekrényt.

4. Tisztaság

Kérj meg egy családtagot vagy barátot, hogy segítsen kitakarítani az új otthonodat.

Söpörd fel a padlót, moss fel és szabadulj meg minden tárgytól, aminek nem kellene ott lennie, így a profik megérkezésekor már csak a helyére kell tenni a bútorokat és ki kell pakolni a dobozokat.

Ezt megteheted akár már több nappal a költözés előtt is, hogy megbizonyosodj arról, hogy minden készen áll.

 5. Problémamentes hozzáférés

Amellett, hogy gondoskodnod kell arról, hogy a költöztetők autója a bejárati ajtó közelében tudjon leparkolni, érdemes más módon is biztosítani a szabad utat a bepakolásra.

A legjobb, ha az ajtókból és a folyósókról mindent elpakolsz, így minden szobába szabad bejárása van a segítőidnek. 

Bízd rá magad a  Franko Költöztetés szakembereire

A cég kizárólag költöztetésre specializálodott, így minden adott ahhoz, hogy tárgyaidat biztonságban tudd az utazás során:  

modern, tiszta költöztetésre kialakított, nagy raktérfogatú, zárt, burkolt, filcezett felépítménnyel rendelkező tehergépkocsikkal rendelkeznek.

Akár kompletten, be- és kicsomagolással (szekrények, tárolók beltartalmának dobozolása), csomagolóanyagok biztosításával, bútorok szükségszerű szét- és összeszerelésével együtt végzik el a költöztetést. 

Ha szeretnéd, hogy levegyék a költözés terhét a válladról, érdemes felkeresni őket.

Bérelj fel profikat, fogadd meg a tanácsainkat és legyen az élet egyik legstresszesebb folyamatából egy ragyogó, új kezdet küszöbe a költözés.