8 °C, Budapest
8 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Csütörtök
2023.12.04. hétfõ, Barbara, Borbála
filter.hu filter.hu

SUP vásárlás vagy bérlés - így válassz!

Eljött a nyár és már régóta szemezel a SUP deszkázással? Már megvolt a SUP bérlés és most jönne a SUP vásárlás, de még bizonytalan vagy? Mutatjuk, hogyan érdemes választani SUP vásárlás vagy SUP bérlés között!

SUP bérlés, SUP vásárlás helyett

Eleget úsztál a vízben és már a napozás sem köt le annyira? Amikor éppen olyan vízparton tartózkodsz, ahol van SUP bérlés, akkor ajánljuk, hogy mindenképp tégy vele egy próbát! A SUP deszkázás tökéletes aktív kikapcsolódást nyújthat minden alkalommal, amellett, hogy kellően átmozgat minden izmot, sokkal nagyobb területet járhatunk be és fedezhetünk fel egy SUP deszkán evezve, mint úszva. A SUP bérlés akár izgalmas családi program is lehet, hiszen léteznek családi SUP deszkák is, amelyeken szülő és kisgyermek együtt evezhetnek, de nagyobb baráti társaságok is bérelhetnek SUP deszkákat és élvezhetik az evezés nyújtotta kalandokat együtt. 

A SUP bérlés legnagyobb hátrányát, a sport egyre növekvő népszerűsége adhatja. Könnyen előfordulhat egy zsúfolt strandon, hogy mire eszünkbe jutna a SUP bérlés, az összes kölcsönözhető SUP deszka a vízen van már, emiatt előfordulhat, hogy nekünk már nem is jut majd és aznap már nem lesz részünk egy izgalmas evezős kalandban. 

SUP vásárlás, SUP bérlés helyett

Éppen ezért a SUP vásárlás mellett ez az érv is szól, hiszen egy saját SUP deszka vásárlása esetén, akkor kelhetünk vízre, amikor csak épp kedvünk tartja. Egy saját deszkával pedig olyan vizeken is evezhetünk, melyek közelében egyáltalán nem találkozunk SUP bérlés lehetőségével.

A SUP bérlőpontokon egyébként sem kapható minden egyes típusú és funkciójú SUP deszka, amit pedig érdemes átgondolni mielőtt vízre kelnénk. A SUP deszkák között ugyanis megkülönböztetünk merev, felfújható, hobbi, túra, családi, kutyás, női, gyerek, verseny, wind-foil-wing és fitnesz-jóga SUP deszkákat is. Vásárlás előtt ajánljuk, hogy tájékozódj a különböző fajtájú SUP deszkák funkcióiról és tulajdonságairól.

Hasznos tippek SUP vásárlás és SUP bérlés esetén

1. Most az jár a fejedben, hogy hol tárolnál otthon egy egész SUP deszkát? A felfújható SUP deszkák egyik legkedveltebb előnye, hogy leengedve kis helyen is elfér. Ez amellett, hogy otthon, korlátozott kapacitás mellett is könnyen tárolható, azt is jelenti, hogy utazás esetén egyszerűen szállíthatjuk, akár csomagtartó nélkül is.

2. SUP vásárlás és SUP bérlés esetén a SUP deszkán kívül egyéb eszközökre is szükségünk lesz. Biztonságunk érdekében mentőmellény használata kötelező, valamint, hogy leesésnél ne sodródjon el a SUP tőlünk, és mi se a SUP deszkától, egy leash viselete is ajánlott. 

3. SUP bérlés esetén foglaljuk le előre a SUP deszkákat, hiszen a legtöbb bérlőponton a SUP bérlés minimum időtartama egy nap, így gyakran előfordul, hogy napközben nem találunk bérelhető SUP deszkát. SUP bérlés esetén az előfoglalással ez természetesen kiküszöbölhető.

Legyen akár SUP vásárlás vagy SUP bérlés, a SUP deszkázási élmény minden esetben felejthetetlen és szórakoztató aktív kikapcsolódás lesz! Mindenekelőtt ügyeljünk a biztonságra és már kezdődhet is egy frissítő nyári vízi kaland!