16 °C, Budapest
16 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Szerda
2023.03.25. szombat, Irén
filter.hu filter.hu

Dolgozzon bárhonnan! A modern call center megoldásokkal könnyű a távmunka

A modern call centerek segítenek nekünk abban, hogy könnyebben megtartsuk az ügyfeleket, visszaszorítsuk a magas költségeket, illetve új bevételi forrásokra tegyünk szert. Maga a digitalizáció, a járványhelyzet, illetve a távmunka alapjáraton határozza meg az ügyfélkapcsolati rendszerek működését. Létrejöttek olyan változatok, amiket már nem feltétlenül call, hanem inkább contact centereknek hívunk. Ebben a cikkben bemutatjuk, hogyan változott meg minden!

Mi a call center?

Mindenekelőtt fontos tisztázni, hogy mit jelent pontosan ez a fogalom. A call center tulajdonképpen egy olyan szolgálató egység, ahol a dolgozók nagyobb számú telefonhívást tudnak lebonyolítani és hatékonyan kezelni. Ezzel támogatják a vállalat üzleti folyamatait, hiszen állandóan az ügyfelek rendelkezésére állnak. Azokat az eszközöket is így hívjuk, ahol speciális telefonközponti számítógép szoftver rendszer van, hiszen ez ugyanúgy ellátja az említett funkciót.

Hol alkalmaznak call centeres munkatársakat?

Ezeket az embereket tipikusan az ügyfélszolgálatokhoz veszik fel, akiknek a feladata, hogy felvegyék a bejövő hívásokat. Emellett alkalmazzák őket közvéleménykutatásra, értékesítésre egyaránt, amikor a hívások a központból indulnak ki. Manapság már egyre többeket foglalkoztatnak távmunkában, így akár otthonról dolgozhatunk call centeresként.

Változások a távmunkában

Az első nagyobb változást ebben a munkakörben egyértelműen a digitalizáció hozta el, ugyanis számos új lehetőség jelent meg ezen a piacon. Olyan funkciók kerültek előtérbe, amik a hanghívásoknál segíthetik a dolgozók munkáját. A következő fejlődési lépés a komplett szoftveres szolgáltatások voltak, amiket integrálni lehetett a beérkező telefonhívásokkal. Ilyen például a Daktela rendszere, amely remek megoldást nyújt az all-in-one esetekben, így az ügyfelekkel való kommunikáció mindig egy helyen történik. Ennek köszönhetően bármelyik cégnek lehet modern technológiával ellátott call center részlege. Ezzel sokkal hatékonyabban zajlik a munka, gyorsabb, és átláthatóbb, ráadásul nagyobb beruházás nélkül is igénybe lehet venni.

A járvány hatása a home office-ra

A kiszervezés terjedésével egy hosszabb ideje már egyre jobban előtérbe kerültek a felhő alapú szoftverek, azonban a vírus még tovább fokozza a távmunka iránti keresletet. A modern és innovatív megoldások miatt szerencsére ma már egy ügyfélszolgálati csapatnak közel sem kell folyamatosan egy helyen tevékenykedniük. A legtöbb feladat remekül elvégezhető otthonról is, így kényelmesen és nyugodt környezetben végezhetőek el a mindennapos tevékenységek.

A pandémia hatása továbbá, hogy egyre jobban megnövekedett a call centeresek terhelése, így a nagyobb mennyiségű hívások már nem pár hónapig tartanak, hanem tulajdonképpen folyamatosan igény van a munkatársak jelenlétére. Ezt a megnövekedett számot azonban anélkül képtelenség kezelni, hogy az ügyfélelégedettség ne csökkenne. A megoldást kizárólag az jelenti, ha a központok további embereket vesznek fel erre a pozícióra. Aki még most sem tette meg, mindenképpen érdemes elgondolkodnia az IP alapú rendszereken, hiszen ezek többféle plusz funkciót biztosítanak a telefonközpontok számára.

Minőségi szoftver használata

A hatékony távmunkához tehát szükség van olyan eszközökre, amelyek megbízhatóan működnek. A Daktela rendszere egy több éves fejlesztői munkának köszönhető. Az indulás óta már több száz Contact Centre-t implementáltak. Az omni-csatornának köszönhetően a rendszer minden kommunikációs felületet támogat, tehát telefont, emailt, SMS-t, social mediát egyaránt.

Az innovatív szoftverrel a cégek valós idejú statisztikákat és reportokat kaphatnak kézhez, hiszen mindez az alapfelszereltség részét képezi. Emellett a rendszer automatikusan tudja rögzíteni a különféle kommunikációt, minden platformon, amiket egy meghatározott CRM fájlban tárol el.

Tökéletes megoldás távmunka biztosításához, hiszen felhő alapú, ráadásul személyre szabott megoldásokkal látja el az egyes vállalatokat. Ezáltal működtethető mind felhőalapon, mind pedig a saját szervereken egyaránt. Ezzel a szoftverrel sokkal könnyebb és hatékonyabb lesz a mindennapos home office, még a call centeres munkatársak számára is.

Naná!
Inkább nem
Naná!
Inkább nem
Naná!
Inkább nem
Naná!
Inkább nem
További anyagok