A hibiszkusz Ázsiában őshonos. Káprázatos virága van, amelyet egyébként széleskörben használnak dekorálásra is. A dekorációs szerepe mellett, a hibiszkuszvirág a szépségápolási készítmények egyik fő alkotóeleme, illetve számos egészséges készítmény összetevője is.
A hibiszkusz tea elkészítése nagyon egyszerű. Ahhoz, hogy ezt a finom, egészséges folyadékot kortyolgassuk, nem is kell mást tennünk, csupán forrásban lévő vizet önteni a virágokra. A virágokat érdemes néhány percig áztatni, így azok maradéktalanul kifejthetik a pozitív hatásukat. De mégis, milyen befolyása van ennek a szép gyógynövénynek az egészségünkre?
A forró, finom tea különösen az őszi és téli hideg hónapok során tesz jó szolgálatot a számunkra. Mivel a hibiszkusznak erős antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatása van, a virágából készített tea az immunrendszerünket megerősítve fantasztikus pajzsként funkcionál, amely megvéd minket a különféle vírusos betegségektől is. A C-vitaminban és flavonoidokban gazdag hibiszkusz emellett rendkívüli regeneráló befolyással is bír, méregtelenít és sokak szerint a fiatalság megőrzésében is nagy szerepet játszik.
A hibiszkusz virágából készített tea a májunk optimális működésére is jó hatással van, emellett pedig a vérnyomás megfelelő szinten tartásában is jelesre vizsgázik. A tapasztalat azt mutatja, a hibiszkusz tea rendszeres fogyasztásával a koleszterinszintünknek is jót tehetünk. A finom ital a diétázók körében is roppant népszerű, hiszen segítheti a fogyás nehéz folyamatát is.
A teát a hölgyek is előszeretettel kortyolgatják, különösen a menstruációs ciklusuk alatt. Miért? Nos, az ital sokak véleménye szerint hatékonyan csökkenti a menstruációs görcsöket, illetve csillapítja a feldúlt idegrendszert is.