26 °C, Budapest
26 °C
Budapest
Holnap
24°
Holnapután
23°
Szerda
25°
2023.06.04. , Bulcsú
filter.hu filter.hu

Hogyan neveljük hatékonyan, mégis játékosan a kutyánkat?

A kutyatartás felelősséget és folyamatos figyelmet kíván tőlünk. Minél több időt szánunk a nevelésükre, edzésükre, annál teljesebb életük lehet. Fizikai és mentális vonalon egyaránt biztosítanunk kell számukra a jó egészséget, ehhez pedig az egyik legjobb eszköz a puller.

A puller szerepe az edzésben, tanulásban 

A puller egy igen hatékony eszköz, mely kifejezetten kutyák számára készült. Alkalmas testük és elméjük edzésére egyaránt. Használatával segíthető az érzelmi kötődés, ugyanakkor az együttműködési hajlandóság is növekszik, hiszen az általa végezhető feladatok izgalmas, játékos formában történnek. 

A két lila gyűrűt tartalmazó kellék többféle húzóméretben is elérhető, annak függvényében, hogy milyen a kutyus testalkata, állóképessége. Biztonságos anyagának és kialakításának köszönhetően a puller strapabíró, nem deformálódik, emellett a kutyusnak sem okoz sérüléseket. Edzésekhez, kiképzésekhez is kiváló eszköz, képes a vízen lebegni, így tökéletes például mentőkiképzéshez is akár. Intenzív edzés, mégis játékos formában. Természetesen tanítani kell őket, hogy különbséget tegyenek az egyszerű rágcsálnivaló játék és a nevelési, edzési eszköz között.

A puller sokrétű felhasználási köre

Bármely életkorú és fajtájú kutya számára ideális eszköz, leginkább edzéshez, neveléshez alkalmazzák. Használata közben úgy erősödnek az izmok, hogy ehhez nem kell erőfeszítéseket tenniük, észre sem veszik, hogy játék közben javul a teljes fizikai állóképességük. Ugyanúgy bevethető oktatási jelleggel, mentális képességeik szinten tartására egyaránt. 

Az alábbi területeken különösen javasolt a kipróbálása: Agresszív, fegyelmezetlen kutyusok neveléséhez, izom vagy csont problémákkal küzdő ebeknél, ugyanakkor rehabilitációban is nagy segítséget jelenthet, akár hízásra hajlamos kutyusnál is. Egy pullerrel 20-30 perc alatt biztosítható annyi mozgás, melyet terepen sétáltatással, futtatással csak több óra alatt. 

Amennyiben kérdés merülne fel az edzéshez szükséges eszközök terén, a Grandopet.hu oldalán az állatorvos válaszol rovatban kérhető tanács, emellett számos hasznos kellék is beszerezhető a webáruházban.

Puller által végezhető gyakorlatok

Ezzel a hatékony eszközzel számos játékos feladat elvégezhető. Ilyenek például a futtatás, ugratás, húzás. Növelhető a kutya fittsége a futtatás által, az ugratásnál pedig a fejleszthetők a reflexei, segít a figyelmét fókuszálni. Ehhez elegendő megmutatni az első gyűrűt, magasra dobni, hogy felugorjon érte, majd a másik gyűrű elkapására ösztönözni. A húzással pedig az ösztönei erősíthetők. Azáltal, hogy nem azonnal, de idővel engedjük, hogy elvegye, nő az önbizalma, erősödik az állóképessége is. 

A kutyusok számára megtervezett praktikus kellékkel nagymértékben könnyíthető az edzés, és emellett rengeteg aktív, boldog perccel ajándékozzuk meg kedvencünket. A mozgás örömében, játékosan tanítani őket a legjobb dolog a világon.

Hírek, érdekességek
Nevetős-könnyezős
Hírek, érdekességek
Nevetős-könnyezős
Hírek, érdekességek
Nevetős-könnyezős
Hírek, érdekességek
Nevetős-könnyezős
További anyagok