16 °C, Budapest
16 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Szerda
2023.03.26. , Emánuel
filter.hu filter.hu

Modern árnyékolás kis költségvetésből

Ki szeret a nyári kánikulából egy jól átforrósodott otthonba hazaérni? Senki, ugye? Otthonunk az épület anyagából adódóan márpedig gyorsabban vagy lassabban, de garantáltan átmelegszik. Mivel az árnyékoló nélküli ablakok rengeteg hőt engednek a lakásba, a benti hőmérséklet óráról órára emelkedik.

Készítse fel nyílászáróit a várható melegre, ezzel nemcsak optimális hőfokot érhet el a benti helyiségekben, de a növényei is meghálálják. Az RS Ablak ebben a cikkben bemutatja, hogy miért érdemes rolót választania.

Költséghatékony, gyors segítség

Az egyik legfontosabb érv a rolók mellett, hogy rendkívül kedvező áron be lehet őket szerezni. A kínálat elképesztően széles, mind színben, mind anyagukat tekintve, így garantáltan talál olyat, ami illik az otthona stílusához. Nem kell szakemberre várni a felszerelésével, mert egyszerűen felcsíptethető vagy tépőzárral rögzíthető. Érdemes alaposan végignézni a kínálatot, mert kaphatóak olyan változatok, amik teljes sötétséget ígérnek, ráadásul hővisszaverő anyagból készülnek, ezzel hozzájárulva, hogy a házban kellemes hűvös maradjon. 

Sávos vagy római megoldás?

A rolók megjelenésükben is különbözőek lehetnek, az egyszerű laptól a látványosabb római rolóig, ami már-már függöny benyomását kelti. Változatos anyagokból készül, attól függően, hogy sötétítésre szeretné használni, vagy csak szűrni a napfényt. Az utóbbi években egyre kelendőbb a sávroló, hiszen látványos, és minden funkciónak megfelel. A sávroló különlegessége abban rejlik, hogy két textil fut egymás mögött, melyen keresztben sötét és fényáteresztő csíkok vannak. A textilek mozgatásával így könnyen szabályozható, hogy éppen mennyi fény jöjjön be az ablakon. 

Technikai újítások

A rolók megjelenése óta nagyot változott a világ, így a hagyományos kézi felhúzós vagy gyöngysoros igazításon kívül vannak egyéb lehetőségek is. Az egyre elterjedő elektronikai megoldások itt is megtalálhatók. Kényelme érdekében választhat kapcsolóval vagy távirányítóval működtethető sötétítőt. Mivel a motor a tengelyben kapott helyet, így csak annak a szélességével kell számolni, amikor a szükséges helyet felméri. Ha modern otthonából már csak a jó minőségű árnyékoló hiányzik, akkor nézze meg az RS Ablak kínálatát, biztosan megtalálja az Ön számára legideálisabb sötétítőt.

Mennyire koszolódik?

A pamutból, taftból, fényáteresztő anyagokból készült roló langyos, mosószeres vízben kézzel mosható. A legtöbb árnyékoló azonban impregnált bevonattal rendelkezik, emiatt nem ajánlott a szerkezetről levenni. Ha poron kívül valamilyen makacsabb szennyeződés kerül rá, akkor tiszta vízzel, nedves kendővel kell megpróbálni eltávolítani. 

Az RS Ablak évek óta foglalkozik a műanyag nyílászárók forgalmazása mellett árnyékolástechnikával is, így ha egyszerre szeretné megvalósítani az ablak és az árnyékoló cseréjét, akkor bátran vegye fel a kapcsolatot az RS Ablak szakértő munkatársaival.