8 °C, Budapest
8 °C
Budapest
Holnap
18°
Holnapután
17°
Szerda
12°
2024.03.03. , Kornélia
filter.hu filter.hu

Golyós vagy pumpás dezodort érdemes választani?

A természetes mértékű izzadás egészséges, normális folyamat, a dezodorok a szagtalanításban játszanak szerepet, magát a verejtékezést nem gátolják meg. A hatásuk révén csökken a bőrfelületen megtalálható baktériumok mennyisége, melyek a zsírok, fehérjék bontásával eredményeznének némi testszagot.

Természetes dezodorok hatása

A bőrön jelenlévő baktériumok számát és az aktivitásukat eredményesen csökkentik a természetes dezodorok, ezáltal a kellemetlen szagokat is hatékonyan semlegesítik. Erőteljes testszag helyett üde, friss illatot biztosítanak, mindezt kémiai szerek mellőzésével. Mivel napi szinten, a nyirokcsomókhoz közel, a hónalj területén használjuk ezeket a dezodorokat, különösen fontos, hogy az alumíniumsókat kiiktassuk, amennyire lehet. 

Manapság számos természetes hatású dezodor elérhető, melyek mentesek a kémiai vegyületektől, alumíniumsóktól. A BIOLA Webshop natúr dezodorjainak használatára egyre nagyobb az igény. A drasztikus megoldások helyett inkább a természetes, semleges módszerek kerülnek előtérbe. Ezek között egyaránt elérhetők golyós és pumpás változatúak is. 

Golyós vagy pumpás dezodor?

Leginkább a személyes igények alapján érdemes választani. Bármelyik változat mellett döntünk, mindkettő rendelkezik előnyökkel. Tehát inkább azt kell szem előtt tartani, hogy melyik változat kényelmesebb, melyiket használtuk korábban, mi a megszokott, meg voltunk-e vele elégedve. 

A pumpás dezodor előnye a gyorsabb száradás, a könnyebb használat, ezenkívül mellette szól, hogy nem hagy foltot a ruhán. Ellenben a golyós dezodorok száradásához időt kell hagyni, legfőképp amiatt, hogy ne kerüljön belőle a ruhánkra, viszont ez a típus kiegészíthető többféle bőrtápláló, ápoló komponenssel. Érzékenyebb bőrűeknek ideálisabb választás. 

Napjainkban nemcsak a dezodoráló termékekre kell nagy hangsúlyt fektetni, hanem a testápolásra is, a különféle bőrtápláló készítmények napi szintű alkalmazásával. Kifejezetten férfiaknak fejlesztett kozmetikumok is elérhetők a BIOLA Webshop férfi bőrápolás szekciójában. 

Gyógynövény alapú dezodorok

Üde, friss érzetet biztosítanak a gyógynövény összetételű dezodorok, az egyik ilyen például a Demeter Biodynamic Skin Care Bio Mandarin testpermet, mely teafa, eukaliptusz, citromfű és citrom illóolaj komponensek révén megteremt egy természetes, higiénikus, friss bőrállapotot. Bőrregenerációt segítő hatóanyagokban is bővelkedik, többek között kamilla, orvosi zsálya kivonat és yam gyökér is az alkotóelemek között található. 

A másik közkedvelt kozmetikum ugyanebben a termékcsaládban a Bio zsálya fresh krémdezodor, mely menta és teafa illóolaj tartalmának révén segít egy friss állapot szinten tartásában. Ami még mellette szól, hogy a körömvirág és az orvosi zsálya összetevőinek köszönhetően hatékonyan táplálja, védi az érzékenyebb bőrfelületet is. A döntés legfontosabb szempontja mindig az összetevők listája legyen!

 

Test, lélek
Smink, haj, köröm
Test, lélek
Smink, haj, köröm
Test, lélek
Smink, haj, köröm
Test, lélek
Smink, haj, köröm
További anyagok