28 °C, Budapest
28 °C
Budapest
Holnap
25°
Holnapután
22°
Péntek
22°
2023.06.06. kedd, Norbert
filter.hu filter.hu

Mire valók a darabszámláló mérlegek?

Mindegy, hogy a cégünk a kereskedelemben vagy a gyártásban érdekelt, a pontosság rendkívül fontos. Nem csupán a pénzügyek elszámolásában vagy a vevők tájékoztatásában, hanem sokszor a termékek mérése kapcsán is. Különösen, ha kis méretű termékeket, alkatrészeket vagy kiegészítőket kínálunk, és a pontos darabszámra is kíváncsiak vagyunk. Ilyenkor nyújtanak hathatós segítséget a darabszámláló mérlegek.

A darabszámláló mérlegek működési elve

A darabszámláló gépek sikere épp az egyszerűségükben rejlik. Egy ilyen készülék használatához semmilyen szaktudás vagy matematikai ismeret nem szükséges.

Nincs más dolgunk ugyanis, mint a mérlegre helyezni a megszámlálni kívánt termékeket. Ezután már csak az egységsúlyt, vagyis egy termék tömegét kell megadnunk, és a gép máris kiszámolja az össztömeg alapján, hogy pontosan hány termék található rajta.

Egy Excel-táblában vagy egy kockás füzetben minden hosszú és fáradságos számításokat igényelne, a darabszámláló mérleggel azoban csupán egy gombnyomás az egész. A pontosság növeléséhez vagy éppen fenntartásához tehát nélkülözhetetlen egy ilyen berendezés, melyet az ILMARKET.HU bolti és ipari mérlegei között is megtalál.

Hol van szükség darabszámláló mérlegre?

A kérdésre a kézenfekvő válasz az, hogy bárhol, ahol sokszor kell sokféle terméket megmérni. Különösen ajánlott azonban a darabszámláló mérleg az olyan vállalkozásoknak, melyek fő profilját az apró termékek jelentik.

Ilyen lehet egyebek mellett a szeg vagy a csavar, vagyis ezek gyártása, szállítása és tárolása, illetve árulása. Egy rendelés összeállításánál például hatalmas könnyebbség, ha nem fejben kell nyomon követni a darabszámot. Mindez természetesen az ügyfél-elégedettségre is kihat.

A dobozok vagy tárolók túltöltése sem ideális, de az alultöltés is gondokhoz vezethet. Nem csupán a kereskedés során, hanem a gyártásnál, a logisztikánál vagy éppen a raktározásnál is. Utóbbi esetben a pontos darabszám ismerete nélkül könnyen hiánnyal vagy éppen árutöbblettel találhatjuk szembe magunkat.

A darabszámláló mérleg egyenesen kulcsfontosságú többek között az elektronikában, a fémiparban, illetve az alkatrészgyártásban.

Így hozhat megalapozott döntést

Ha szétnéz a piacon, látni fogja, hogy ezernyi különböző darabszámláló mérleg közül válogathat. Ahhoz azonban, hogy a megvásárolt készülék valóban a céljait szolgálja, érdemes néhány alapvető szempontot mérlegelnie.

Elsősorban persze azt, hogy milyen kapacitásra van szüksége. Egy kisebb mérleg általában öt-hat kilónyi súlyt képes megmérni, míg a legnagyobb gépeknek az 50 kg sem okoz gondot.

Hasolóan fontos, és döntően kihat a precizitásra az osztás is. A legjobb darabszámláló mérlegek 1 grammos osztással rendelkeznek, ami alkalmassá teszi őket egészen apró és csekély súlyú termékek megszámlálására is.

Nézzen körül a kínálatban, és válassza ki az igényeinek megfelelő modellt!