15 °C, Budapest
15 °C
Budapest
Holnap
10°
Holnapután
15°
Szombat
10°
2023.03.29. szerda, Auguszta
filter.hu filter.hu

Mikor lehet jó választás egy sarokkanapé?

A jól megválasztott sarokkanapé hozzáadott értéket jelenthet a nappalinkban, mivel egyrészt nagyszerűen néz ki, másrészt pedig a mindennapi élet fókuszpontja lehet a családunk számára.

Az elmúlt években ez a kanapétípus egyre jobban előtérbe került a szimpla ülőgarnitúrákkal szemben, de ezen nincs mit csodálkozni, mivel a használata számtalan előnyt hordoz magában. 

Előnyei

A sarok-ülőgarnitúrák határozottan modernebbek, és természetesen illeszkednek a mai trendek szerinti otthonokhoz. Kis és nagy terekben is elférnek, miközben kényelmes ülőalkalmatosságokat kínálnak a szórakoztató és pihentető tevékenységekhez. 

Továbbá lehetővé teszik az alapterület maximalizálását, vagy természetes válaszfalként működve különböző zónák kialakítását egy nagyobb nappaliban.

Mint minden kanapé, a sarokkanapék is többféle méretben kaphatók, különböző mélységű ülőpárnákkal. Ha különösen kicsi vagy keskeny nappalink van, akkor a Kanape.net kínálatában kapható kompakt sarokkanapék bármelyike ideális lehet. 

Amennyiben viszont rendelkezünk nagyobb tér áll rendelkezésünkre, és kevésbé vagyunk bekorlátozva, akkor érdemes körülnéznünk a nagyobb, mélyebb ülőpárnákkal ellátott sarokkanapék között is. 

Osszuk fel vele a teret!

Húzzunk egy láthatatlan vonalat az étkező és a nappali közé úgy, hogy a sarokkanapénkat középre helyezzük. Ez egyértelmű felosztást hoz létre anélkül, hogy falat kellene építeni, illetve kiválóan alkalmas arra, hogy figyelemmel kísérjük, mi zajlik a konyhában.

Engedjük be a fényt!

A megfelelő sarokkanapé kiválasztása nagyon fontos a kis helyeken, mivel a kanapé impozáns mérete szűk helyiség benyomását keltheti. Sötét szobában helyezzünk el egy állólámpát a kanapé mögé vagy mellé, hogy hangulatosabbá tegyük ezeket a sarkokat, és a reflektorfényt – szó szerint – a kanapéra helyezzük.

A megemelt lábakkal rendelkező kanapé is elősegíti a szellős tér kialakítását azáltal, hogy több fényt enged be – ez egy olyan tipp, amit érdemes figyelembe venni, ha a kanapé az ablakok közelében van.

Dekoráljunk a kanapé körül!

Néha nem vagyunk biztosak abban, hogy kreatív elménk meddig jut el, ha dekorálásról van szó, és ez az a pont, ahol a sarokkanapénk belép a képbe. A kanapé hossza és magassága remek kiindulópont a könyvespolcok kiválasztásához és a bútorok feletti díszek elrendezéséhez. Az eredmény egy kényelmes tér, amely vizuálisan is vonzónak tűnik a család és a vendégek számára.

De a sarokkanapé kiváló lehetőséget biztosíthat a dohányzóasztal ízléses elhelyezésére is. Ez kiegyensúlyozza a kanapé arányait, miközben helyet ad egy finom gőzölgő bögre teának, vagy a kedvenc gyertyánknak és könyveinknek. 

Befejezésül adjunk hozzá egy nagy szőnyeget!

Mivel kiegészíti a kanapét és a szépen berendezett teret, terítsünk le egy nagy szőnyeget a szoba fő bútorainak közelébe! Akár egy bolyhos szőnyeget, akár egy művészi bohém motívumokkal ellátott darabot részesítünk előnyben, ez az elem stílusos és hangulatos módja a textúrák vegyítésének.

Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
További anyagok