14 °C, Budapest
14 °C
Budapest
Holnap
10°
Holnapután
15°
Szombat
10°
2023.03.29. szerda, Auguszta
filter.hu filter.hu

Mikor jó választás egy belépő szintű etikett nyomtató?

Legyen bármekkora is a cégünk, anyagilag mindenképpen jól járunk, ha a címkenyomtatást házon belül végezzük el. Az anyagiak mellett egy saját etikett nyomtató azért is jó választás, mert egyedi címkéket hozhatunk létre, ráadásul bármikor módosíthatjuk is őket.

Az etikett nyomtatók között többféle típus is létezik: profi, hordozható vagy belépő szintű. Cikkünkből az utóbbiakról tudhat meg többet.

A belépő szintű etikett nyomtatók tulajdonságai

Először is azt a kérdést kell tisztáznunk, hogy pontosan mi is számít belépő szintnek a címkenyomtatók világában. Nos, a szakemberek általában azokat a készülékeket sorolják ide, melyek legfeljebb napi 1-3000 etikett előállítására képesek. Ezzel szemben a közepes vonalkód nyomtatók akár 4 és 9000 etikettre is képesek egyetlen nap alatt, míg az igazán professzionális, ipari berendezések kapacitása lényegében korlátlan.

A belépő szintű etikett nyomtatók ezek alapján főleg kisebb irodáknak és kereskedelmi egységeknek számítanak jó választásnak, emellett azonban alacsonyabb gyártási kapacitással bíró üzemekben is megállják a helyüket. Az alapgépek ára természetesen lényegesen kedvezőbb, mint a közepes vagy ipari készülékeké. Ez azonban nem jelenti, hogy a nyomtatás minőségében kompromisszumokat kéne kötnünk.

Remek funkciók elérhető áron

Napjainkban már a belépő kategóriába tartozó etikett nyomtatók is kimagasló tudással rendelkeznek. Ezek között a termékek között is találunk direkt termál és termál transzfer technikával működő gépeket. A direkt terminál címkenyomtatók előnye, hogy festéket egyáltalán nem igényelnek: a nyomtatás hő hatására megy végbe. A terminál transzfer elvre építő készülékek ezzel szemben festékszalagot használnak, ami tartósabb működést tesz lehetővé.

A belépő szintű etikett nyomtatók esetében sem számítanak ritkaságnak az olyan funkciók, mint például a vezeték nélküli csatlakozás (Wifi vagy Bluetooth), a színes kijelző vagy az ingyenes tervezőszoftver.

Milyen belépő kategóriájú etikett nyomtatók léteznek?

A cimke-nyomtato.hu-n elérhető Zebra ZD220 termékcsalád az egyik legkeresettebb megoldásnak számít. Ezek a készülékek tökéletes választásnak számítanak irodákba, éttermekbe vagy akár üzletekbe.

A nyomtatócsalád egyik legsikeresebb tagja kétségkívül a remek ár-érték arányt képviselő Zebra ZD220 címkenyomtató. Ez a készülék a direkt terminál technikát alkalmazza, a számítógépünkkel pedig az USB-csatlakozó segítségével köthetjük össze. A napi 1-3000 etikett nyomtatására alkalmas berendezés akár 203 dpi felbontásra is képes, maximális nyomtatási szélessége pedig 104 mm.

A mellékelt szoftver használatával bármilyen címkét létrehozhatunk a Zebra ZD220-szal. Az egydimenziós vonalkódok mellett (pl. EAN13 vagy CODE39) akár kétdimenziós kódokat is nyomtathatunk (pl. QR-kódot vagy MaxiCode-ot).