26 °C, Budapest
26 °C
Budapest
Holnap
24°
Holnapután
23°
Szerda
25°
2023.06.04. , Bulcsú
filter.hu filter.hu

Újítsa meg a veteményest fából készült magaságyásokkal!

Amennyiben Ön is régóta gondolkodik azon, hogy könnyebbé tegye a kerti munkát, kiváló megoldást jelenthet a magaságyás alkalmazása.

Többféle méretben és anyagból elérhetőek ezek a szerkezetek, érdemes tájékozódni arról, hogy melyek lesznek azok a kiegészítők, amik számunkra a legmegfelelőbb választást jelentik.

Mire jó a magaságyás?

Modern kertészkedésben egyre több lehetőségünk van arra, hogy magaságyást alkalmazzunk a saját kertünkben. Ráadásul ezek kivitelezhetőek úgy, hogy minimális idő- és energiabefektetéssel jár a telepítésük. 

Magaságyásnak nevezünk minden olyan szerkezetet, ami 60-80 cm-re van megemelve a föld síkjától. Általános ismertetője ezeknek az, hogy valamilyen kerettel határoljuk az ágyást, ezek jellemzően fából készülnek, de rozsdamentes acélszerkezettel is vásárolhatunk ilyet.

Elkészítése egyáltalán nem bonyolult, a bátrabbak akár saját maguk is nekiállhatnak. Azonban javasolt inkább olyan szakáruház termékeit választani, melyek sok évig tehetik könnyebbé a kerti munkát, és emellett díszei is lesznek a külső tereinknek.

A legnagyobb előnyök

Az ágyásba professzionális módon készíthetjük el a talaj rétegzését annak megfelelően, hogy milyen növényeket szeretnénk ültetni bele. A talaj rétegzés miatt az ágyás jobb hatásfokkal képes megtartani a hőt, így a veteményezést korábban megkezdhetjük, mintha hagyományosan a termőföldre ültetnénk. Ennek a magasabb hőmérsékletnek köszönhetően a növények gyorsabban is fejlődnek, így a palánták neveléséhez kifejezetten alkalmas eszköznek bizonyul.

A másik nem elhanyagolható előnye az, hogy a növények gondozása sokkal egyszerűbbé és kényelmesebbé válik. Nem kell természetellenes pozícióban görnyedni a kertben, hanem megtehetjük ezt úgy is, hogy nem egy kellemetlen hát- vagy derékfájással zárjuk a napot.

Mit kell tudni a fából készült változatokról?

A fából készült magaságyások a legelterjedtebbek. Figyeljünk arra az építés során, hogy ezek stabilak legyenek! Érdemes olyan minőségi terméket vásárolni, mely ezeknek a szempontoknak megfelel. 

Az e-kert.hu webáruház magaságyásai között számos típus megtalálható. Az előregyártott elemekből készült magas ágyások rengeteg olyan kiegészítővel vannak felszerelve, melyek hozzájárulnak a tartóssághoz.

Ilyenek a belső vízzárófólia-betétek, illetve kiegészíthetjük őket élvédőkkel a biztonság érdekében. Festésükkel elegáns hatást érhetünk el, illetve kertünkkel színben harmonizáló kinézetet alakíthatunk ki. 

Amennyiben nem szeretnénk ezzel bajlódni, választhatunk gyárilag festett változatok közül is. Ha a natúr kivitel mellett döntünk, akkor a faanyagot mindenképpen kezeljük mielőtt megkezdjük a használatát, annak érdekében, hogy ellenálljon az időjárás viszontagságainak!

Növények, kártevők
Tippek, trükkök
Növények, kártevők
Tippek, trükkök
Növények, kártevők
Tippek, trükkök
Növények, kártevők
Tippek, trükkök
További anyagok