14 °C, Budapest
14 °C
Budapest
Holnap
18°
Holnapután
16°
Szerda
12°
2024.03.03. , Kornélia
filter.hu filter.hu

Vászonkép: díszítés és meglepetés a gyerekszobába

Otthonunk egyik leghangulatosabb és legvidámabb sarka a gyerekszoba. Vidám színeivel és mintáival valóban lakásunk egyik legszeretettebb pontja lehet.

Ez azonban még nem jelenti azt, hogy a felnőttekhez hasonlóan a gyermekek ne ragaszkodnának a saját igényeik szerint berendezett helyiséghez. A gyerekszobának tökéletesen kell passzolnia az abban lakók ízléséhez, így elsősorban egyedinek kell lennie.

Hogyan válasszuk ki a legoptimálisabb mintát?

1. Rajzfilmhős vagy művész

Amennyiben gyermekünk szobáját a lehető legszebb színekkel és alakzatokkal szeretnénk dekorálni, akkor a vászonkép ideális választás lehet. Mielőtt megrendeljük, kérdezzük meg a gyerkőcöt, hogy milyen figurát látna szívesen a szobája falán. Mesehőst? Énekest? Esetleg sportolót? Biztosan találunk legalább egy olyan figurát, amelyért gyermekünk megszállottan rajong.

Ehhez mindenképpen érdemes szétnéznünk a Vaszonkepem.hu különleges vászonképei között, amelyek akár az absztrakt művészetben, akár a tájképekben, akár más területeken is valódi értéket képviselnek.

2. A család és a rokonok

Természetesen az is lehet egy alternatíva, ha egy családi nyaraláson vagy közös kiránduláson készült fényképet tennénk ki a gyerekszoba falára. Ebben az esetben a vászonkép amellett, hogy elegáns díszítés lesz, még örök életre szóló relikvia is marad. 

A gyermekünk nemcsak az emlékeiben fogja megőrizni a boldog pillanatokat, hanem minden nap látja majd az ágya vagy az íróasztala fölött.

3. Saját műalkotás

Végül pedig kiváló megoldás lehet, ha a gyermekünk saját rajzát, festményét, egyéb összebarkácsolt alkotását helyezzük a keretbe. Ilyenkor érdemes lehet a rajzot digitalizálni jó felbontású fénykép formájában vagy akár szkennelt változatban is. 

Így válhat a kicsi igazi művésszé, a szobája pedig valódi műremekké. A megfelelő méretnek csakis a fantáziánk szabhat határt.

A színek varázslatos hatása a gyermeki lélekre

Nemcsak a kép témáján, hanem annak színpalettáján is javasolt elgondolkoznunk, hiszen a színek nagyban befolyásolják az ember hangulatát. A színek felvidíthatják vagy éppen elszomoríthatják, megnyugtathatják vagy el is keseríthetik gyermekünket, ezért tanácsos minél jobban odafigyelni a színkompozícióra is. A színek által képesek lehetünk gyermekünket valamivel boldogabbá és kiegyensúlyozottabbá tenni.

Ha kisebb gyermekről van szó, akkor egy vidám szín, mint például sárga, a narancssárga vagy a piros tökéletes választás lehet. Ugyanakkor nem szabad megfeledkeznünk arról, ha gyermekünk hiperaktív, akkor érdemes a nyugalmat sugározó színeket előnyben részesítenünk. A zöld a gyermeki ártatlanság és fiatalság szimbóluma, ugyanakkor irritatív hatású. A sárga és a vörös energikus, de szorongást is okozhatnak. 

Ne bízzuk a véletlenre gyermekünk szobájának dekorációját! Ő a legfontosabb számunkra, így a szobája is fontos kell, hogy legyen!

Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
További anyagok