28 °C, Budapest
28 °C
Budapest
Holnap
25°
Holnapután
22°
Péntek
22°
2023.06.06. kedd, Norbert
filter.hu filter.hu

Papírkosarat minden irodába!

Az irodai élet mindennapjainak velejárója a papírhulladék termelődése. A selejt nyomtatások, a feleslegessé vált iratok, mind-mind papírkosárért kiáltanak. A rend fenntartása érdekében fontos, hogy egy jól meghatározott hulladékgyűjtési rendszer legyen a vállalat életében!

Legyen harmonikus az irodai élet!

Optimális esetben az irodai élet összehangoltan működik. Mindenki tudja a feladatát, a munkaidejét és azt, hogy mit hol talál. Rutin mozdulatnak számít, ha leemelnek egy iratot a polcról, pontosan ismerik a kollégák, hogy mikor melyik dossziéhoz kell nyúlni. Azonban nem mindig ilyen egyértelmű a szemét kezelésének kérdése. Gyakran szül konfliktust az asztalokon hagyott vagy éppen a padlóra leesett hulladék a munkatársak között, ezért is nagyon lényeges, hogy megfelelően legyen szabályozva ez a témakör.

A környezettudatosságot szem előtt tartva ma már minden vállalatnak kutya kötelessége a szelektív hulladékgyűjtés, így figyelmet kell fordítanunk a papír, a műanyag és a kommunális szemét elkülönített gyűjtésére az irodákban is!

Használjuk jól a papírkosarat!

A Szemetesek.hu webáruház kínálatában kapható műanyag papírkosarak elhelyezésével lehetőséget teremtünk arra, hogy a dolgozók a megfelelő módon gyűjtsék a feleslegessé vált papírt. Mára már több modell közül is választhatunk, így azok jól beleilleszthetőek az iroda designjába. A diszkrét színű, pasztell modellek bármilyen környezetben jól mutatnak, de a bevállalósabbak akár a neon árnyalatok közül is válogathatnak. A papírkosarakban nagyszerű lehetőség rejlik, mivel nem csak kimondottan a megnevezésükben szereplő anyag tárolására szolgálnak, hanem a műanyagok gyűjtésére is gyakran használják őket.

Az alkalmazottaknak a munkanap folyamán olyan hulladékok is kikerülnek a kezükből, mint az uzsonnás zacskó, valamint az egyszer használatos műanyag eszközök, amelyekre kiemelt figyelmet kell fordítani!

Figyeljünk a környezetre!

A megfelelő kezeléssel nem terheljük feleslegesen a környezetet. A szemét az irodai papírkosárból a kültéri hulladékgyűjtő edénybe kerül, ahonnan egy szakcég végzi az elszállítást meghatározott időközönként. A következő állomás a hulladékválogató vagy deponáló telepek, ahol válogatják, vagy lerakatba helyezik a hulladékot. Az átválogatott tételeket újrahasznosítják, így azok nem terhelik feleslegesen a bolygónkat.

A helyes elhelyezés ott kezdődik, hogy mindenki a megfelelő módon kezeli a saját szemetét. Használjuk ki a szelektív tárolók, papírkosarak adta lehetőségeket és már eleve válogatott állapotban adjuk tovább az anyagokat a szállítónak! Sok időt és energiát takaríthatunk meg ezzel, és az így felszabadult kapacitást a cég újabb adag vegyes lom válogatásával töltheti. 

A fentiek miatt tehát nagyon fontos, hogy már az első, meghatározó mozdulat helyes legyen, azaz a szemetet mindig a helyére dobjuk.