23 °C, Budapest
23 °C
Budapest
Holnap
25°
Holnapután
22°
Péntek
21°
2023.06.06. kedd, Norbert
filter.hu filter.hu

Hogyan öltözz fel, ha vadászatra indulsz?

Segítünk a megfelelő ruhadarabok kiválasztásában.

Még soha nem voltál vadászni, és nem tudod, hogyan öltözz fel? Van néhány alapszabály, amit mindenképpen érdemes észben tartanod. Most elmondjuk, mire kell odafigyelned.

1. Réteges öltözködés

Az őszi és a téli szezonban különösen fontos, hogy a vadász ruházat melegen tartson. Ne próbálj a fogadat összeszorítva szembeszállni a hideggel! A kényelem elengedhetetlen, különösen akkor, ha azt tervezed, hogy egész nap a szabadban leszel.

A legjobb, ha rétegesen öltözöl fel, mivel a ruhadarabok közti rétegek benntartják a meleget. Mindig legyenek kesztyűk, sapkák, csizmák, vastag zoknik, alsóingek, nadrágok és kabátok a bevásárlókosaradban! Ha kora ősszel vadászol, nem biztos, hogy nehéz kabátra és kesztyűre lesz szükséged, inkább hosszú ujjú ingre és kabátra.

2. Inkognitó mód

A viselet kiválasztásakor fontos, hogy illeszkedj a környezetbe. A neonsárga vagy a narancsszín például a nagyvadaknak is feltűnik, így a vadászatnak könnyen vége szakadhat, még mielőtt elkezdődött volna. A legjobb tehát, ha terepruhába öltözöl, amelynek sötétzöld, khaki, barna és fehér színeivel eltűnhetsz a fák közt. Választhatsz földszíneket is.

Létezik olyan 3D terepmintás ruha, ami olyannyira hasonlít a lombozatra, hogy nem is sejtenénk, hogy valójában egy embert rejt. Emellett bármilyen védősisak elfogadható sötét kalapselyemmel, főleg, ha sötétkék vagy fekete. Nem előnyösek a díszítések, például a logók és a pom-pomok.

3. A vadászat típusának megfelelő ruha

Ha vízimadár-vadászatot tervezel, akkor mindenképpen vegyél egy pár magas szárú gumicsizmát. Ha ősz van, inkább könnyebb, vízhatlan ruházatot válassz, míg a mocsaras területeken történő vadászathoz vízálló nadrágra és csizmára lesz szükséged. A szemellenzős kalap megóv tőle, hogy a napkelte vagy a napnyugta fényei elvakítsanak, ezért gondolj egy ilyenre is.

Ruha
Cipő, kiegészítő
Ruha
Cipő, kiegészítő
Ruha
Cipő, kiegészítő
Ruha
Cipő, kiegészítő
További anyagok