18 °C, Budapest
18 °C
Budapest
Holnap
17°
Holnapután
15°
Szombat
19°
2022.05.25. szerda, Orbán
filter.hu filter.hu

A jó minőségű konyhabútor életre kelti a konyhát

A konyhabútorok bármilyen formában és méretben kaphatók, de egy jól átgondolt elrendezés, amely biztosítja, hogy a helyiség funkcionális és szép legyen. Ha éppen a konyhája felújításán dolgozik, íme néhány tipp, amelyek szinte mindig beválhatnak.

Konyhaelrendezési szempontok – fókuszban a kifogástalan minőségű konyhabútor

A konyha kialakítása és felosztása ideális iránymutatásként szolgál a könnyű használat és funkcionalitás biztosításában. Ennek megfelelően a konyhabútor vásárlása előtt alaposan gondolja át, hogyan szeretné kihasználni a főzési teret.

A konyha elrendezésének tervezésekor fontos figyelembe venni a lakók életmódját” – magyarázza Sarah Nelson, a Spacejoy vezető belsőépítésze. „Ha szeret főzni és szórakoztatni, egy nagy sziget vagy félsziget megtervezése segíthet abban, hogy jobban tudja fogadni vendégeit. Másrészt egy kisebb otthonnak jól jöhet a klasszikusan kialakított konyhatér, mivel az el van zárva a ház többi részétől, és hasznos lehet a rendetlenség elrejtésében.” – teszi hozzá.

Ha újat szeretne vásárolni vagy épp a keresési fázisban tart, akkor a hazai online boltokban gazdag választékban és 60 és 400 ezer forint közötti árkategóriában kapható konyhabútorokkal igényesen berendezheti a gyakran igénybe vett helyiséget.

A korábban „Pullman-konyhának” nevezett egyfalas konyhai elrendezés egyetlen fal mellett elhelyezett szekrényeket és készülékeket tartalmaz. Kisebb otthonok, például stúdióapartmanok és garzonok esetében ez a formátum mindent könnyen elérhető helyen tart. A függőleges tér a legfontosabb ebben a kialakításban. A konyhabútor polcai és a felső szekrények lehetővé teszik a maximális helykihasználást a tároláshoz és a rendszerezéshez. Ha a rendelkezésre álló hely megengedi, akkor más elemek segítségével bővíthető.

L-alakú konyhai elrendezés

Az „L” alakú konyha áramvonalas és dinamikus. Egy sarok két oldalára épített egységekkel és rengeteg munkafelülettel rendelkezik. A kialakítás a konyhabútorral együtt sokoldalúságot kínál. A nagyobb konyhák gyakran elférnek egy szigeten, azonnal átalakítva a tér megjelenését és hangulatát. A sarok kihúzóinak alkalmazása maximalizálja a funkcionalitást és a helyet.

U-alakú konyhai elrendezés

Az „U”-alakú konyhai elrendezés három falat ölel körül, meghatározva a főzőzónát, és elválasztja a konyhát az otthon többi részétől. Patkókonyha-elrendezésként is említik. Az U-alakú konyhák rengeteg tárhelyet biztosítanak, nagyszerű munkafolyamatokat eredményeznek, és több személy együtt tevékenykedhet a konyhában. Kisebb területeken az U-alakú kialakítás is zárt érzést kelthet. A konyhabútor nyitott polcai a fali egységek helyett tágasabb és nagyobb tér látszatát kelthetik.

Középpontban a konyhasziget

A legjobb választás nagyobb konyhákba, ahol a hangsúly a szórakoztatáson és a társasági életen van. Az egyik legkeresettebb konyhai trend a szigetes csoportosítás. A sziget lehet a fő előkészítő felület a konyhában, főzőközpontban vagy mosóközpontban –, vagy mindkettőben. A konyhaszigetek elképesztően hasznosak.

Központi fekvése miatt a sziget a hozzátartozó konyhabútorral „forgalomirányítóként” szolgál, hogy fenntartsa a természetes mozgást a konyhában. Kivételesen nyitott terek és nagy konyha esetén a dupla szigetes elrendezés feldobhatja a hagyományos konyhai környezetet. A dupla sziget hozzájárul a társasági élethez, miközben funkcionális kialakítást szintén biztosít, amely külön szórakoztató és megfelelő főzőterületet eredményez.

modern konyha meghatározó eleme a megfelelő világítás is. A trendi és designos hangulatvilágítások egyfajta pluszt adhatnak a konyhabútorhoz, sőt egy jól kiépített pult megvilágítás mellett a konyhai munka szintén hatékonyabb.

A jól megválasztott konyhabútorral (jelenleg a fa még mindig a legnépszerűbb termék, hiszen időtálló és jól tisztítható) a kialakítás sok helyet hagy a tárolásra, a konyhai eszközök rendszerezésére, és elegendő helyet ad a főzéshez anélkül, hogy zsúfoltnak érezné a rendelkezésre álló területet.

Bútorok, konyhagépek
Eszközök, kiegészítők
Bútorok, konyhagépek
Eszközök, kiegészítők
Bútorok, konyhagépek
Eszközök, kiegészítők
Bútorok, konyhagépek
Eszközök, kiegészítők
További anyagok