5 °C, Budapest
5 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Kedd
2023.12.02. szombat, Melinda
filter.hu filter.hu

Mi alapján válasszunk marketing ügynökséget?

A marketing manapság nélkülözhetetlen minden kisebb és nagyobb cég számára. A verseny minden piacon erős, és ha valaki szeretne kiemelkedni a zajból, annak egy jól átgondolt és megfelelően kivitelezett marketingstratégiára lesz szüksége.

A kisebb vállalkozások többsége azonban nem rendelkezik elég emberi erőforrással ahhoz, hogy saját marketingrészleget üzemeltessen, ráadásul szívesebben töltik idejüket azzal, hogy termékeiket és szolgáltatásaikat tökéletesítsék ügyfeleik számára. Ebben segíthet rengeteget egy jó marketing ügynökség.

Na persze, ezekből rengeteget találni az interneten, ahol mindenki azt mond magáról, amit csak akar. Szóval hogyan lehet elkülöníteni a mondvacsinált marketingeseket az igazi profiktól? Íme néhány hasznos tanács ehhez!

Gondolkodjunk el céljainkon

Minden cégnek van elképzelése arról, hogy mire számít egy jó marketingstratégiától. A legtöbbek növekedni szeretnének, illetve nagyobb bevételre vágynak. Két különálló marketing ügynökség azonban egészen más irányokból közelítheti meg ezeket a célokat. Az egyikük például egy erősebb online jelenlét kiépítését szorgalmazza majd, míg a másik a branding megváltoztatásában látja a megoldást. Tudnunk kell tehát, hogy mit szeretnénk elérni marketingünkkel, hogy a legjobb partnert választhassuk ki hozzá.

Kérdezzük ki őket

Keressünk olyan marketing ügynökséget, amely tanácsadást is vállal. Egy ilyen alkalom jó lehetőséget kínál arra, hogy kérdéseket tegyünk fel nekik, és kiderítsük, hogy milyen jellegű stratégiát alakítanának ki cégünk számára.

Nézzünk rá a referenciákra

Fontos, hogy az ügynökség nyilvánosan felvállalja korábbi ügyfeleiből álló portfólióját. Kikkel dolgoztak korábban együtt? Milyen eredményeket sikerült elérniük ügyfeleik számára? A legjobb, ha konkrétan az ügyfeleket keressük fel, és közvetlenül tőlük kérdezzük meg, hogy ajánlanák-e másoknak is az ügynökséget.

Tartsuk szem előtt költségkeretünket

A marketing nem költség, hanem befektetés. Egyes cégek nagyobb összegeket fektethetnek bele, míg mások szerényebb kerettel dolgozhatnak. A legtöbb ügynökség flexibilis ilyen téren, és ügyfeleik igényeihez igazítják mind szolgáltatásaikat, mind pedig áraikat. Egy jó ügynökség számlázása továbbá átlátható.

Meg tudják egyáltalán valósítani az elképzeléseinket?

Egy jó marketing ügynökség elszántan igyekszik valóra váltani ügyfeleik álmait. Éppen ezért igyekeznek minden üzleti igényre megoldást nyújtani, legyen szó aprólékosan személyre szabott marketingről, vagy általános, nagyobb tömegeket megcélzó stratégiákról.

Egy igazán jó ügynökség egyik legfontosabb ismérve, hogy igazodni tudnak ügyfelei igényeihez. Habár a legtöbbeknek megvannak a saját, bevett (és bevált) szokásaik, hajlandók megtalálni azt a középutat, ami a legjobb eredményeket hozza majd ügyfeleik számára.

Hogyan mérik a sikereket?

Minden ügynökség szereti fényezni magát, de vajon fel is tudják mutatni azokat az eredményeket, amikről beszélnek? Válasszunk olyan marketingcsapatot, amely tudja, hogyan kell nyomon követni egy kampány teljesítményét, sikereit és esetleges kudarcait.

Kiszervezi a munkát az ügynökség?

Az egy dolog, hogy mi ki szeretnénk szervezni cégünk marketingjét egy ügynökségnek, az azonban már egészen más kérdés, hogy vajon ők is ezt teszik-e azzal a munkával, amit tőlünk kapnak. Ha rábízzuk cégünk jövőjét egy ügynökségre, akkor ne olyat válasszunk, ami lényegében csak továbbadja azt valakinek, hogy csinálja meg helyette. Ez számos hibalehetőséget generál, az adatbiztonsági kérdésekről nem is beszélve.

Hogy zajlik a kommunikáció?

Egy jó marketing ügynökség rendszeresen kommunikál ügyfeleivel. Már az elején derítsük ki, hogy milyen gyakran beszélhetünk majd a fiókunkat kezelő munkatárssal, illetve, hogy hogyan zajlik majd a kommunikáció a kampányok alatt.

Ne mindig a legnagyobb ügynökséget válasszuk

Egy nagyobb marketing ügynökség nem biztos, hogy ideális választás márkánk számára. Egy kisebb csapat sokkal könnyebben tud igazodni ügyfelei igényeihez, és sokkal nagyobb becsben is tartja azokat, akikkel dolgozik. Egy kisebb ügynökség továbbá kisebb vállalatok marketingjét is szívesebben elvállalja, mint egy nagyobb cég.

fotó forrás: Pexels / RODNAE Productions

Hazai cikkek
Külföldi érdekességek
Hazai cikkek
Külföldi érdekességek
Hazai cikkek
Külföldi érdekességek
Hazai cikkek
Külföldi érdekességek
További anyagok