14 °C, Budapest
14 °C
Budapest
Holnap
10°
Holnapután
15°
Szombat
10°
2023.03.29. szerda, Auguszta
filter.hu filter.hu

Hogyan lehet lábról fogyni?

Vége a nyárnak, de sokan még mindig nem adják fel álmainkat a gyönyörű karcsú lábakról. Legalább jövő nyárra.

Egyes nők dicsekednek velük, másoknak a lábuk szinte rémálom. A zsír megtelepszik bennük, a kockázatos részek közé tartoznak és ilyenkor szégyellünk levetkőzni például fürdőruhában. Szeretnél ezen változtatni, és büszkén viselni a fürdőruhákat nyáron? Próbálja ki tippjeinket a fogyáshoz!

Egyesek a hason, mások a lábukon híznak

Megkaptuk a testünk formáját, valamint azt, hogy a zsír mely részein raktározódik majd leginkább. Bár nem teszünk semmit a genetikával, az egészséges táplálkozás és a megfelelő testmozgás sokat változtathat. Csak tudja, hogyan kell csinálni.

Tudta, hogy a lábakban rejtett zsír kétféle lehet? Ez egy szubkután zsír, amely közvetlenül a bőr alatt raktározódik, és leggyakrabban a combban található, valamint intramuszkuláris zsír, azaz az izomzatban szétszórva.

 

A fotó forrása: VGstockstudio / Shutterstock.com

Hogyan alakítsunk szexi lábakat?

Próbálja ki tippjeinket, hogy ne kelljen állandóan álcázni a megtelt combokat és vádlit.

A fotó forrása: Artem Ermilov / Shutterstock.com

Első számú tipp: Állítsa be az étrendjét

A karcsú vonal alapja az egészséges táplálkozás és a zsír százalékának csökkentése a szervezetben. Nem hiába mondják, hogy a karcsú lábak titka 80%-ban az étkezésben és 20%-ban a mozgásban rejlik.

 • Monitorozza az energiafelvételt és -kibocsátást. Ha több energiát használ el, mint amennyit bevisz, az eredmény hiány lesz, ami segít a fogyásban.
 • A legfontosabb, hogy elegendő fehérjével lássuk el a szervezetet. Növelje a bevitelüket körülbelül 1,1-1,4 g-ra 1 testtömeg-kilogrammonként naponta. Védi az izomtömeget, teltségérzetet kelt. Forrásuk sovány hús, hüvelyesek, tojás, halban is megtalálható.
 • Korlátozza az egyszerű cukrok fogyasztását. Kerülje a cukros limonádét, édességet és a fehér kenyeret. Részesítse előnyben a burgonyában, rizsben és teljes kiőrlésű gabonában található összetett szénhidrátokat.
 • Az egészséges zsírok a fogyásban és az emésztésben is segítenek, kényeztesse magát dióval, hallal, használjon olivaolajat.

Tippünk: Szeretné-e  elegendő fehérjével ellátni szervezetét, és könnyedén, munka nélkül csökkenteni a szénhidrátbevitelt?

Próbálja ki a keto diétát. Ez azon a tényen alapszik, hogy a test belép az úgynevezett ketózisba, egy specifikus állapotba, amelyben a szervezet ketontesteket kezd termelni. Mivel nem kap gyors energiát sem szénhidrát, sem cukor formájában, zsírtartalékokhoz nyúl.

Második tipp: Keress időt az edzésre

Nélküle nem megy. Kezdje rendszeres gyors sétával, fokozatosan adjon hozzá olyan gyakorlatokat, amelyek formálják a lábakat. Melyek ezek?

 • A lábakat egy közönséges guggolás formálja, csak figyelje meg, hogyan csinálja. Idővel kipróbálhatja a guggolást ugrással is.
 • Az előre és hátrafelé történő kitörések is hatékonyak.
 • Az anyagcsere a futást is felpörgeti, és egyben elősegíti a zsírégetést a lábakban. Végül is futás közben a lábak vannak legjobban megterhelve
 • Kipróbálhatja a deszkát is. Formálja a lábakat és a hasat.

Harmadik tipp: Próbálja meg elkerülni a stresszt

A stressz általánosságban rossz hatással van egészségünkre, megnehezíti a fogyásért tett erőfeszítéseinket. Csak gondolkozzon. Amikor stressz alatt van, mit csinál? Ön is ráveti magát az ételre, ideális esetben az egészségtelen ételre?

Negyedik tipp: Támogassa az anyagcserét

A nyirokrendszer hajlamos az időjárás változásaira és a hosszú állásokra, aki szép lábakat szeretne, az anyagcserét is támogassa

 • Kövesse az ivási rendet (legjobb tiszta vizet vagy zöld, fekete és cukrozatlan gyógyteákat inni).
 • Kerülje a hosszú ideig tartó állást vagy ülést. Van ülő munkád? Ezután ne felejtsen el 30 percenként nyújtani.

 

 • Menjen gyors sétákra.
 • Felváltva zuhanyozza le a lábát hideg és meleg vízzel. Ez támogatja az anyagcserét és az alsó végtagok véráramlását.
Kétséges
Egészséges
Kétséges
Egészséges
Kétséges
Egészséges
Kétséges
Egészséges
További anyagok