16 °C, Budapest
16 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Szerda
2023.03.25. szombat, Irén
filter.hu filter.hu

Így tisztítsd hatékonyan a különböző főzőlapokat

A konyha otthonunk azon színtere, ahol szinte állandóan zajlik az élet. Ha nem a nagy családi/baráti beszélgetések zajlanak éppen, akkor valami finomság készül. Ma már jobbnál-jobb főzőlapok segítik munkákat, a rendszeres tisztításról azonban nem szabad megfeledkezni. Ez segíthet nekünk abban, hogy szeretett főzőlapunk higiénikus tudjon maradni, megfelelően tudjon működni, na és persze remekül nézhessen ki.

Gázfőzőlap

A gázfőzőlap igazi klasszikus választás. Nagyon sokan döntenek mellette, annak ellenére is, hogy már modernebb kialakítású kivitelek is léteznek. Előnye, hogy egyszerű a kezelése, a hőmérsékletet finoman is lehet szabályozni, na és persze azonnal hőt ad. A gázfőzőlap tisztítása azonban némileg macerásabb lehet, mint a sík kivitelű főzőlapoké. El kell távolítani az edénytartó rácsokat, és nehézkes lehet az égők és gombok közötti kanyargózás, mivel kiemelkednek a felületből. Egy Miele főzőlap beszerzésével azonban a gázfőzőlap tisztítása is gyerekjáték lesz. Hiszen a Miele főzőlap modellek öntöttvas lábakkal, az egyéb égőalkatrészek pedig zománcozott felülettel lettek felfegyverezve.

Indukciós főzőlap

Az indukciós főzőlap messze az egyik legkedveltebb választás, hiszen gyorsan, egyszerűen és biztonságosan készíthetjük el vele ételeinket a konyhában. Az egyik legnagyobb előnye, hogy főzés közben a főzőzóna melletti területek nem forrósodnak fel, hiszen a benne lévő indukciós tekercs csak az edényben fejleszti a hőt. Főzési baklövéseink nem igazán fognak nyomot hagyni a felületen – egyszerűen nem tud ráégni a főzőlapra a kiömlött étel. Talán az egyetlen hátránya között említhető, hogy csak speciális edényekkel, serpenyőkkel fogjuk tudni használni, illetve tisztítani sem lehet akármivel. Egy Miele főzőlap indukciós kivitelben nemcsak roppant szemrevaló, de nagyon kényelmesen tisztítható. A konyhapultba tökéletesen illeszkedő, tükörsima felületű Miele főzőlap modellek tisztításához, könnyedén beszerezhetjük a tartozékokat a webáruházból is, és általában elegendő lesz egy puha mikroszálas törlőkendő és egy üvegkerámia nemesacél tisztító.

Elektromos főzőlap

Az elektromos főzőlap viszi a prímet, ha lehengerlően modern megjelenésről van szó. Sokan szeretik ezt a típust, hiszen szintén roppant könnyű kezelni, és teljesítménye nincs összhangban a gáz minőségével. Mivel egy sík kivitelről van szó, a tisztítás ennél a főzőlapnál is egyszerű lesz. Érdemes azonban megemlíteni, hogy az indukciós kivitelhez képest itt átforrósodik a főzőlap felülete is, ami nem mindig előnyös az odaégett ételek, folyadékok miatt. Ezek lehűléskor károsíthatják az üvegkerámia felületét, így a készülék kikapcsolása után, azonnal kaparjuk le azokat üvegkaparóval. Egy Miele főzőlap választásával azonban egyszerűvé válhat a tisztítás is. A gyönyörű kerámia üveglap mivel nagyon gyorsan le tud hűlni, kevésbé égnek rá az ételek. Sőt, mi több a Stop&Go funkcióval például biztosan nem fog leégni semmi, hiszen minden főzőzónát egyidejűleg azonnal visszakapcsolhatunk 1-es fokozatba. A maradékhő-kijelző pedig segít nekünk abban, hogy mikortól állhatunk neki biztonságosan a takarításnak.

Ruha, smink, frizura
Otthoni praktikák
Ruha, smink, frizura
Otthoni praktikák
Ruha, smink, frizura
Otthoni praktikák
Ruha, smink, frizura
Otthoni praktikák
További anyagok