14 °C, Budapest
14 °C
Budapest
Holnap
10°
Holnapután
15°
Szombat
10°
2023.03.29. szerda, Auguszta
filter.hu filter.hu

A képek ereje

Már egy ideje tudjuk, hogy a képek csodákra képesek felhívni a figyelmet és fokozni az elköteleződést.

A képek azonban nem csak tartalmaink teljesítményét javíthatják, hanem a vásárlási döntéseket is befolyásolhatják.

Más szóval – az emberek nemcsak több képet tesznek közzé és osztanak meg az interneten, hanem ezek a képek is jelentős hatással lehetnek a termékvásárlásra vonatkozó döntésükben.

Manapság a képek nem vonják el a figyelmet az üzenetről – maguk a képek jelentik az üzenetet.

Hogyan reagálnak az emberek a stock képekre
Ami a marketingmunkánk során felhasználandó megfelelő képek megtalálását illeti, az messze túlmutat azon, hogy egyszerűen csak „jól néz ki” képet találjunk.

A közösségi média világában a hitelesség kulcsfontosságú. Gyakran fordulunk a közösségi médiához, hogy hiteles bepillantást lássunk barátaink, ismerőseink és kedvenc márkáink életébe.

Az ezeken a platformokon megosztott tartalom célja, hogy bepillantást nyújtson a hozzánk legközelebb álló emberek és márkák világába. És gyakran a leghitelesebb és legvalódibb tartalom a legérdekesebb. Ezt bizonyítja a történetek népszerűségének megugrása a formátum Snapchat általi bemutatása óta. A történetek lehetővé teszik számunkra, hogy nyers, gyakran szerkesztetlen tartalmat lássunk, és hiteles bepillantást engedjünk mások életébe.

Nehéz pontosan megmondani, hogy mitől hiteles egy kép, de hihetetlenül fontosnak tűnik, mivel az emberek ösztönösen vonzódnak a versenytársaiknál hitelesebbnek tartott márkákhoz.

A hitelesség azt jelenti, hogy amit mondunk és amit teszünk, azok azok a dolgok, amiket igazán hiszünk, nem csak olyasvalamit, amit azért mondunk, hogy segítsük termékeink/szolgáltatásaink eladását.

Nyilvánvalónak tűnhet, ha a stockfotóin szereplő emberek modellek. Ha stock fotót keres, tartsa szemmel a fotókon szereplő személyeket:

Úgy néznek ki, mintha valódiak lennének, vagy egyértelműen modellek?
Tökéletes a hajuk, a foguk és a ruhájuk?
Ezek gyakran árulkodó jelek a stock fotókról. A kép kiválasztásakor keressen valós beállításokat és témákat, amelyek kissé felfedik a karaktert.

A legtöbben nem ülünk teljesen egyenesen, és nem mosolyogunk éjjel-nappal. De nagyon gyakran látni az ehhez hasonló általános tulajdonságokkal rendelkező stock képeket. Próbáljon meg olyan képeket azonosítani, amelyeken az alanyok természetesnek tűnnek, és nem pózolnak.

Profik
Vérbeli amatőrök
Profik
Vérbeli amatőrök
Profik
Vérbeli amatőrök
Profik
Vérbeli amatőrök
További anyagok