15 °C, Budapest
15 °C
Budapest
Holnap
10°
Holnapután
15°
Szombat
10°
2023.03.29. szerda, Auguszta
filter.hu filter.hu

A szépség belülről fakad, avagy nutrikozmetikumok a vonzerő szolgálatában

A nutrikozmetikumok belülről táplálják a bőrt, a hajat és a körmöket, vagyis pontosan azokat a jellemzőket varázsolhatjuk szebbé velük, amelyek bennünket nőket csodálatossá tesznek és a megjelenésünk szempontjából annyira fontosak.

A valóban belülről fakadó szépség

 

A megelőzés nemcsak az orvoslásban kap egyre nagyobb hangsúlyt, hanem a szépségápolásban is, hiszen régóta tudjuk, hogy a szépség belülről fakad.

Sajnos napjainkban a kiegyensúlyozott táplálkozás ellenére is felléphet hiányállapot a szervezetünkben, hiszen a zöldségek, gyümölcsök javarészt tápanyagszegény földben teremnek, és a megváltozott fogyasztói szokások hatására több ezer kilométert utazva, vegyszerekkel kezelve érkeznek hozzánk, így ásványi anyagokban és vitaminokban kevésbé gazdagok, mint korábban. 

Bőrünk egészségére ezenfelül káros hatással van nemcsak az öregedés, hanem az UV-sugárzás is. Ezen is lehet segíteni az életmódbeli és bőrápolási szokások megváltoztatásával, kiemelt figyelmet fordítva arra, hogy belülről is támogassuk testünket.

A nutrikozmetikumok áldásos hatása

A nutrikozmetikumok ehető kozmetikumoknak is nevezhetők, hiszen olyan tápanyagokról, illetve az azokat tartalmazó táplálékkiegészítőkről van szó, amelyek belülről támogatják a bőr, a haj és a körmök egészségét és szépségét. 

Az első ilyen készítményt kb. 20 éve dobta piacra egy svéd biokémikus, tengeri eredetű kivonatokból készítve el azt. 

A külsőleg alkalmazott kozmetikai készítmények esetében a hatóanyagok sokszor nem jutnak el kellő mértékben a bőr, a hajszálak mélyebb rétegeibe, emiatt jelenthetnek jó megoldást a táplálékkiegészítő formájában bevitt tápanyagok, amelyek belülről épülnek be azokba.

Ezen készítmények lényege az előnyös hatású vitamin-, nyomelem- és aktívanyag-kombinációban rejlik, azok kedvező arányán és koncentrációján múlik. A BodySelect Premium Supplements nutrikozmetikumaival lenyűgöző eredményt érhetsz el a regeneráció és a megújulás szempontjából. Szépülj te is látványosan ezeknek a termékeknek a fogyasztásával!

Nutrikozmetikai készítmények

Az antioxidánsokról régóta köztudott, hogy semlegesítik az oxidációs folyamatokat, ezáltal hatástalanítják az egészséget károsító szabad gyököket. A legismertebb antioxidánsok az A-, C- és az E-vitamin. Külsőleg és belsőleg is alkalmazva érhető el a legjobb eredmény. Cinkkel és szelénnel kombinálva bőröregedést gátló, ún. anti-aging szerként óvják a bőrt. 

A zöld tea polifenol, a szőlő rezveratrol, a tengeri halak omega 3 zsírsav tartalma, valamint a növényi karotinoidok és flavonoidok szintén lényeges szerepet játszanak a bőröregedés elleni harcban. 

A nutrikozmetikumok családjába tartoznak még a napjainkban divatos, hialuronsavat és az emberi bőr építőelemét, a kollagént tartalmazó készítmények, melyek rendszeres fogyasztása nemcsak a bőr, a haj és a köröm rugalmasságát, hanem az ízületek táplálását és védelmét is szolgálja. Az életkor előrehaladtával csökkenő szintet mutató koenzim-Q10-re mint a fiatalság receptjének egyik összetevőjére tekintenek, ezért pótlására idősebb korban figyelmet kell fordítani. 

A szépség támogatásához kifejlesztett táplálékkiegészítők rendszeresen fogyasztva magas hatóanyagtartalommal és aktív összetevőkkel támogatják a sejtmegújulást, felveszik a harcot a ráncok és a bőrhibák ellen.

Test, lélek
Smink, haj, köröm
Test, lélek
Smink, haj, köröm
Test, lélek
Smink, haj, köröm
Test, lélek
Smink, haj, köröm
További anyagok