15 °C, Budapest
15 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Szerda
2023.03.25. szombat, Irén
filter.hu filter.hu

Egyszerűen imádjuk a krétafestéket! Hogy miért?

A krétafesték manapság trendi, ha bútorfestésről vagy lakásdekorálásról van szó, és rendkívül népszerű is akár hivatásszerűen, akár hobbiként alkotunk vele. Legyen szó vintage, shabby chic, mediterrán vagy modern stílusról, ezen festékekkel szinte bármi lehetséges.

Varázsolj újat, színeset! 

Előfordul, hogy szeretnénk az otthonunk berendezését, dekorációját lecserélni - meguntuk vagy elérkezett az ideje a megújulásnak -, azonban ez rendkívül költséges lehet. Egy kis kreativitással, lelkesedéssel viszont mi magunk is szuper és egyedi dolgot hozhatunk létre krétafesték segítségével. 

Nem mellesleg az alkotás énidő, amikor csak magunkra és magára a folyamatra figyelünk. Olyan minőségi idő, ami valóban feltöltődés. A La Pajarita gazdag színvilágának használatával mindemellett környezettudatosak vagyunk, és az újrahasznosítás mellett is elköteleződünk. 

Mit adhat nekünk egy krétafesték? 

Ha a bútorfelújítás, bútorfestés mellett döntünk, kipróbáljuk ezt a varázslatos világot, akkor a La Pajarita krétafesték, amely milliónyi gyönyörű színben beszerezhető a Birdo Shop kínálatában, garantáltan életre szóló élményekkel fog gazdagítani, és a végén még az is lehet, hogy a festés nem csak hobbi lesz. 

Rendkívül széles körű lehetőségek állnak rendelkezésünkre, így nemcsak nagyobb bútorokat újíthatunk fel, hanem akár kisebb használati tárgyakat is. Bármekkora felületre ideális a krétafesték, ezért egy lakásfelújítás során jól jöhet az ablakkeretek, ajtófélfák és ajtók újjászületéséhez is. 

Rendkívül gyorsan szárad, ezért ezzel a módszerrel akár még aznap gyönyörködhetünk munkánk gyümölcsében, valamint a gazdag színpalettának köszönhetően tényleg csak a képzeletünk szabhat határt a minket körülvevő, megújult világnak. 

Ha pedig megújulás, akkor a festés bizony jót tesz a léleknek. A régi, kidobásra ítélt vagy időtlen idők óta a pincében porosodó tárgyak új életet kaphatnak, azonban a sok esetben hozzájuk fűződő emlékek velünk maradnak. A krétafesték egyben az emlékmentés lehetőségét adja számunkra. 

Amire figyelj a krétafesték használatakor!

Mivel a La Pajarita termékei vízbázisúak, használat előtt felrázandóak, ezzel az átlátszó rétegképződés is eltűnik, és bátran kenhetjük az alaposan megtisztított felületre. A munka megkezdése előtt a gondos csiszolás sem maradhat el, de ha lelkiismeretesen elvégezzük, a krétafesték könnyebben megtapad és tartósabb eredményt kapunk. 

A festéshez javasolt jó minőségű ecset választása, amely hosszú távon megéri a befektetést. Az általában olcsóbb, száladzó, durvább sörtéjű ecsetek sok esetben foltot hagynak, és nem gazdaságosak az anyaghasználat szempontjából. 

Nem utolsósorban tudni kell, hogy a krétafestékkel kezelt felületek önmagukban sérülékenyek, így a használatnak gyakran kitett bútorokat és tárgyakat mindenképp utókezelni szükséges, amire ideális a lakk vagy a wax.

Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
További anyagok