0 °C, Budapest
0 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Péntek
2023.12.05. kedd, Vilma
filter.hu filter.hu

Klímavásárlás előtti előkészületek

A légkondicionáló berendezések nem csupán kiváló hőmérsékletet biztosítanak otthonunkban, de még a levegő tisztítására is képesek. Vásárlás előtt azonban érdemes alaposan tájékozódni a különböző típusokról és azok adatairól.

Szükséges műszaki adatok

A légkondicionáló beltéri egysége egy nagy és jellemzően jól látható helyen kerül rögzítésre, így a megjelenése fontos lehet. Azonban nem csak a kinézet, hanem bizonyos műszaki adatok is elengedhetetlenek ahhoz, hogy energia- és költséghatékonyan működtethessük.

Először azt érdemes mérlegelni, hogy a klímaberendezés milyen célt szolgál majd elsősorban, valamint milyen gyakran fogjuk használni. Ha főleg a nyári forró levegő lehűtése céljából, valamint alkalmankénti fűtésre szereltetnénk be, érdemes a hűtési paraméterek alapján keresgélni.

Ha azonban üzemszerűen fűtenénk otthonunkat a légkondicionálóval, a fűtésről szóló műszaki adatokat is alaposan szemügyre kell venni.

Hol találhatóak a legfontosabb adatok?

A szükséges műszaki adatokat a termékek adatlapján, valamint az energiahatékonysági címkén is megtalálhatjuk. Ez a címke egyébként az Európai Unió szabványos ismertetője.

Klímavásárlás előtt szükségünk lehet a teljesítmény adataira. Ez azt az értéket jelöli, amely a fűtésre és hűtésre alkalmas gépek tervezett legnagyobb teljesítménye. Ezt wattban, illetve kilowattban mérik. Fontos azonban megjegyezni, hogy ez az adat nem összekeverendő a berendezés elektromosenergia-igényével!

Azt illetően, hogy milyen teljesítményre lehet szükségünk, ajánlott szakemberrel konzultálni a vásárlás előtt. A hűtési, illetve fűtési teljesítményt rengeteg különböző tényező befolyásolhatja. A beltéri egység elhelyezkedése, a helyiség tájolása, a hőszigetelés minősége, a belmagasság, sőt, még az üvegfelületek mérete is szóba kerülhet.

Érdemes lehet helyszíni felmérést kérni, hogy biztosan a legmegfelelőbb berendezést válasszuk. Általánosságban pedig elmondható, hogy egy 25-30 nm-es szoba lehűtéséhez körülbelül 2,5 kW-os teljesítményű gépet érdemes beszerezni.

Válaszd a Hisense klíma webshop kiváló klímaberendezéseit, és konzultálj profi szakemberekkel a számodra legmegfelelőbb választásról!

SEER és SCOP paraméterek

A SEER és a SCOP paraméterek a legfontosabb adatai az olyan berendezéseknek, amelyek hűtésre és fűtésre is alkalmasak. A SEER a szezonális hűtési jóságfokot jelenti, amely tulajdonképpen az évi hűtési szezonban elhasznált energia alapján számolható ki.

A SCOP pedig a fűtési adatok kiszámítására használatos paraméter, a SEER-hez hasonlóan. Ha az érték magas, akkor az nagy energiahatékonyságot jelent, valamint alacsonyabb fűtésszámlát is.

Gondoskodj otthonod megfelelő és energiatakarékos hűtéséről és fűtéséről a Hisense klíma webshop kiváló berendezéseinek segítségével!

Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
További anyagok