31 °C, Budapest
31 °C
Budapest
Holnap
24°
Holnapután
23°
Szerda
25°
2023.06.04. , Bulcsú
filter.hu filter.hu

Érzékeny bőr kezelése könnyedén

A bőrre számos veszély leselkedik, hiszen az extrém hideg, a meleg, a szél, de a fűszeres ételek és az olajos magvak fogyasztása is megviselheti.

Nézzük meg, hogyan kezelhető az érzékeny, sebes, hólyagos vagy kiszáradt bőr professzionális, ázsiai kozmetikumok segítségével!

A bőr érzékenységét kiváltó tényezők

A leggyakrabban a bőr felső rétegének sérülése vezet a problémák megjelenéséhez, mely vízvesztéshez vezet, és szabad utat enged a kórokozók elszaporodásának. 

Ez azonban nemcsak kipirosodással és kényelmetlenséggel jár, hanem a bőrben természetesen előforduló regenerálóanyagok, úgy mint az elasztin vagy a kollagén bomlásával is. Így a sérült bőrön hamar megjelennek az öregedés jelei, az apró ráncok, a pirosodás, a zsíros bőr pedig még inkább olajossá válik. 

A SzépségCenter webshopban fellelhető arckrémek nyugtatnak, csökkentik a gyulladást, valamint alkalmasak a bőrproblémák kezelésére is. A bőr sérülését számos dolog kiválthatja: a stressz, az alváshiány, a különböző hormonális változások, az allergiák és a nem megfelelő táplálkozás is. 

A kipirosodásért ezenfelül felelős lehet a fokozott napsütés, a hőmérséklet, a páratartalom változásai, a légszennyezés és a levegő virágpor tartalma is számos más, egyéb tényező mellett. 

Ilyen az érzékeny bőr

A bőr érzékenységének vannak fokozatai, hiszen mindenki arcbőre máshogy viselkedik a különböző hatásokra. A legenyhébb esetben csak a túlzottan erős szélre vagy napsütésre reagál szenzitív módon a bőr. 

A kipirosodásra hajlamos bőr főleg alkohol vagy fűszeres ételek elfogyasztását követően válik vörössé. A reaktív bőr gyakran reagál hevesen a környezeti ingerekre, míg a legdurvább esetben a bőr atópiás. Ilyen komoly problémák lehetnek például az ekcéma vagy az atópiás dermatitisz. 

A bőr érzékenysége a megfelelő kozmetikumokkal kiválóan kezelhető, ám a kiválasztásuk során nagy figyelemmel kell eljárni. A bőrnyugtató-összetevőket tartalmazó, bőrregeneráló készítmények használata elengedhetetlen. Az eszenciák, a szérumok, a fátyolmaszkok, az éjszakai krémek, a regenerálókrémek és a gélmaszkok jó szolgálatot tehetnek a problémás bőr ápolásában. 

A legjobb vitaminok, alkotóelemek a B5-vitamin, a C-vitamin, az E-vitamin, a hialuronsav, a ceramidok és a különböző növényi olajok. Azonban ezek alkalmazása előtt is érdemes próbát végezni a bőrön, nehogy érzékenyen reagáljon rá. 

A megfelelő kozmetikumok alkalmazása mellett azonban fontos a káros környezeti hatások csökkentése is. Az alkohol, a dohányzás, a fűszeres, egészségtelen ételek fogyasztása, a légkondicionált helyeken való tartós tartózkodás és a káros napfénynek való kitettség mind-mind kedvezőtlenül befolyásolják a bőr állapotát. Épp ezért fontos folyamatosan az egészséges életmódra, életvitelre törekedni, és minden évszakban fényvédőt használni. 

Kiváló minőségű tajvani kozmetikumokkal a problémás, sérült bőr ápolása sem okoz nehézséget többé!

Test, lélek
Smink, haj, köröm
Test, lélek
Smink, haj, köröm
Test, lélek
Smink, haj, köröm
Test, lélek
Smink, haj, köröm
További anyagok