17 °C, Budapest
17 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Szerda
2023.03.25. szombat, Irén
filter.hu filter.hu

Megszívlelendő tanácsok plus size nőktől

A molett nők gyakran találják magukat a vékony társaiktól érkező tanácsok össztüzében. Igaz, hogy ők otthonosabban mozognak az egészséges táplálkozás és az edzés téma körében, mivel a darázsderekukat nem feltétlenül a genetikának köszönhetik, de valljuk be őszintén, sokszor hajlamosak átesni a ló túloldalára.

Ezért döntöttünk úgy, hogy most mi plus size csajok, mint az életigenlés mesterei adunk nekik pár jó tanácsot!

A folyamatos kalória számolgatásba bele lehet őrülni

Ha minden egyes alkalommal számolod a kalóriákat, amikor megeszel valamit, akkor elvész az evésnek a boldog és örömteli érzése. Helyette pedig ez a tevékenység a szorongás, a nélkülözés emóciójának és a negatív önbeszédnek lesz a forrása. 

Ugyanez a helyzet a sportolás tekintetében is. Ha következetesen arra kényszerítjük magunkat, hogy több órányi testmozgást végezzünk bizonyos mennyiségű kalória elégetése érdekében, akkor a fizikai aktivitásnak szintúgy minden élvezete elillan. 

Egyszóval nem fognak a pokol legmélyebb bugyrába száműzni, ha néha napján megeszünk egy-egy szelet pizzát vagy egy isteni sajtos-tejfölös lángost. 

Nem szabad túlzottan előítéletesnek lenni!

Tudjuk, hogy közhely ugyan, de tény, hogy senki sem tökéletes, még a hollywoodi vörös szőnyegen felsorakozó filmsztárok sem. A legtöbb ember viszont továbbra is káros feltételezésekre támaszkodik a különböző testalkatok láttán. 

Ezt a tényt a Texasi egyetem kutatása is igazolja, melyben 76 alany rendelt hozzá személyiségjegyeket a különféle testtípusokhoz. A résztvevők asszociációi világossá teszik, hogy a testalkat kis változásai is jelentős hatást gyakorolhatnak arra, hogy a teljesen idegenek milyennek gondolják az embert. A karcsúbb alakkal rendelkezőkhöz határozottságot, míg a kövérebb egyénekhez olyan negatív jelzőket társítottak, minthogy gondatlanság vagy szervezetlenség. 

Pontosan ez az ítélkezés tapasztalható a ruhaboltokban is. Akárhányszor egy molett nő kilép a próbafülkéből a testéhez legjobban illeszkedő ruhadarabot viselve, egyből kapja azokat a “bizonyos pillantásokat”. Talán ez is az oka annak, hogy a legtöbbünk inkább elkerüli a butikokat, és olyan webáruházakban vásárol inkább, mint a Abutik Női Ruha Webáruház, ahol szerencsére minőségi molett divat vár minket. 

Sajnos mi nők élen járunk a kritizálásban, ugyanakkor ha végleg félretennénk az ítélkezést, és helyette ezt az energiát arra fordítanánk, hogy empatikusabbak legyünk, akkor a világunk is sokkal jobb és élhetőbb hely lenne.

Néhanapján jobb, ha szkippeljük az edzést, és helyette inkább pihenünk

Míg a következetes edzés fontos az állóképesség növeléséhez, a test kondicionálásához és a fogyáshoz, szinte mindig eljön az idő, amikor szünetet kell tartani. 

Tekintsünk úgy a testünkre, mint egy gépre: egyszerűen nem tud éjjel-nappal bekapcsolva lenni! Ha ennek megfelelően bánunk vele, akkor sokkal boldogabbak és egészségesebbek leszünk, nem mellesleg pedig jobban teljesítünk majd az élet bármely területén.

Ruha
Cipő, kiegészítő
Ruha
Cipő, kiegészítő
Ruha
Cipő, kiegészítő
Ruha
Cipő, kiegészítő
További anyagok