11 °C, Budapest
11 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Péntek
2023.12.05. kedd, Vilma
filter.hu filter.hu

Mi mindent érdemes tudni az újratölthető-elemekről?

Manapság sokat foglalkozunk a környezettel, hiszen szó szerint a bőrünkön is érezzük a klímaváltozással járó következményeket. A környezet védelmének érdekében éppen ezért mindent meg kell tennünk, többek között azt is, hogy nem használunk eldobható változatokat, csakis újratölthető-elemeket.

Mi a baj a hagyományos, eldobható elemekkel?

Az elemek veszélyes hulladéknak számítanak, ezért ha van ilyen a háztartásban és elhasználódott, akkor mindig külön kell gyűjteni őket, s kifejezetten elemek gyűjtésére kinevezett hulladékgyűjtőkbe szabad csak beletenni. Miért nem kerülhet a háztartási szemétbe?

Az elemek veszélyesek mind az emberi szervezetre, mind pedig a környezetre nézve. Egyetlen darab elem 1m3 élővizet szennyez be. Amikor a háztartási hulladékkal együtt a szemétlerakóba kerül, akkor a káros anyagok kiszabadulnak belőle.

Akkor csak külön kell gyűjteni és kész? Sajnos nem ennyire egyszerű! Ugyanis az elemek ilyenkor külön helyre kerülnek, de nem tudnak velük mit kezdeni, azaz újbóli felhasználásuk nem lehetséges.

PKCELL NI-MH újratölthető-elemek

Az Alphafüles webáruház elemei sokkal tovább bírják, mint a hagyományos fajták, ezért jóval környezetbarátabb megoldásnak számítanak. Különleges technológiájuk alkalmassá teszi őket arra, hogy több alkalommal is újra feltölthessük, így nem kerülnek azonnal eldobásra, amikor lemerültek.

Kiválóan megfelelnek olyan eszközökhöz, amelyek viszonylag magasabb energiaigénnyel rendelkeznek. Ilyen lehet például egy mozgó és zenélő gyerekjáték, valamint különböző szórakoztató elektronikus eszközökhöz, fényképezőgéphez, sőt, vezeték nélküli billentyűzethez, illetve egérhez is tökéletes választásnak bizonyulnak. 

A nagyobb méretű elemek (AA) 2600 mAh, a kisebbek (AAA) 1000 mAh kapacitással rendelkeznek, ezzel pedig tökéletes alternatívát kínálnak a hagyományos elemekhez képest.

Ugyan ez egy drágább elem a hagyományos változatokhoz képest, mégis érdemes ezt választani, hiszen a tölthetőség révén meg fogja érni az árát. A PKCELL elemtöltő segítségével ugyanis nagyon sokszor újra és újra használni tudjuk majd.

Az AA 1,2V-os és az AAA elemek egyaránt újratölthetőek 1200 alkalommal. Az elemtöltőbe pedig egyszerre 4 darab elem is helyezhető, és természetesen mindkét mérethez passzol.

Megéri megvenni?

Persze! Hiszen a PKCELL NI-MH újratölthető-elemek teljesen megbízható alternatívát kínálnak a hagyományos elemekhez képest. Ráadásul környezetbarát megoldást jelentenek, hiszen nem kerülnek azonnal a szemétbe, hanem 1200 alkalommal újra feltölthetjük őket. 

Ugyan magasabb az áruk, mint a hagyományos elemeké, de ez a szám azt is jelenti, hogy 1200-szor tovább bírják, mint a régi típusúak, s így már könnyen beláthatjuk, hogy valóban megérik az árukat.

Plusz előny, hogy mostantól nem kerülhetünk olyan helyzetbe, hogy ajándékot vásároltunk a gyereknek, de elemet nem vettünk hozzá, és éppen nincs egy se otthon, hiszen csak betesszük a töltőbe, amennyire szükségünk van, és hamarosan használhatjuk is őket.